header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Бискуп Шнајдер: Ватикан више забринут због дрвећа и река, него људских душа
Бискуп Шнајдер: Ватикан више забринут због дрвећа и река, него људских душа Штампај Е-пошта
недеља, 29 август 2021
          Тренутна црквена криза гора је од аријанске кризе из 4. века, јер захвата све нивое живота цркве, изјавио је бискуп Атанасије Шнајдер за TaylorMarshall.com, а преноси конзервативни римокатолички портал „Глориа.ТВ“.

Аријанизам је био спор око Христовог божанства, док се данашња криза тиче већине црквених учења, литургије, духовног живота, папства, свештенства и свих аспеката хришћанске вере.

Чак се и прва заповест негира тврђењем да су "све религије једнаке". Шнајдер примећује да "уништавамо само откривење" и тако "постајемо не само нехришћани, већ у одређеној мери и пагани". Он то назива "неопаганством унутар цркве".

Шнајдер примећује да је "политика Ватикана" усредсређена на једноставно хуманистичко образовање, на пружање чисте воде, бригу о дрвећу и рекама итд.: "Ово је врло, врло лоше и врло тужно".

Истичући да је живот врло кратак и да је у питању вечна добробит, Шнајдер препоручује развијање мисионарске ревности наглашавајући да евангелизација не дискриминише Јевреје, јер су им Христос и апостоли најприје проповедали Јеванђеље: "У противном неће бити спашени и Мојсијев закон им неће помоћи", рекао је бискуп Шнајдер.

 

ПОМОЗИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ"


НЕКА БИ ВАМ ГОСПОД УЗВРАТИО ИЗОБИЉЕМ СВОЈИХ ДАРОВА! 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 30 август 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.