header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Оштра реакција из Руске Цркве на посету вође Фанара Вартоломеја Украјини Штампај Е-пошта
уторак, 07 септембар 2021

 У Руској Православној Цркви назвали су недавну посету цариградског патријарха Вартоломеја Украјини срамном.

„У вези са овом посетом, желео бих да подсетим речи из Јеванђеља по Јовану: „Ко не улази врата у тор овчији, већ прелази на другом месту, лопов је и разбојник, а ко уђе на врата је пастир овцама“, рекао је шеф Синодалног одељења за спољне црквене везе Московске патријаршије митрополит Иларион у програму “Црква и свети“ на ТВ каналу Русија-24.

Он је напоменуо да је патријарх Вартоломеј дошао у земљу у којој га већина православних верника не препознаје као свог пастира, те је буквално морао да уђе у Врховну Раду на мала врата, јер су верници који су протестовали против његове посете блокирали главни улаз.

„Ова посета је извршена на позив државних власти и на позив расколника, али већина православних верника не само да је игнорисала ову посету, већ је врло јасно показала да патријарх Вартоломеј за њих није пастир“, рекао је представник Московске патријаршије.

По његовим речима, патријарх Вартоломеј, "покушавајући да пренесе своју жељу, долази до групе расколника и каже: овде је права Црква, а тамо просто постоје само неки титуларни епископи". Као резултат тога, канонску УПЦ, која има више од 12 хиљада парохија, више од 250 манастира, више од стотину епископа и милионе верника, „патријарх Вартоломеј једноставно игнорише, јер се претвара да не постоји“, додао је митрополит.

"Ово је апсурдна ситуација и срамотна ситуација, а у овој ситуацији само је један човек крив - то је цариградски патријарх Вартоломеј. Како кажу, препознаћете их по плодовима... Ова срамна посета патријарха Вартоломеја Украјини, постала је демонстрација целом свету плодова оних дела која је починио“, - закључио је представник Руске цркве.

 

ПОМОЗИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ"


НЕКА БИ ВАМ ГОСПОД УЗВРАТИО ИЗОБИЉЕМ СВОЈИХ ДАРОВА! 

Извор: "Борба за веру" / "Интерфакс религија"

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 07 септембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.