header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Игуман манастира Ватопед Јефрем опоравио се од короне: „Бог ми је дао време за покајање“
Игуман манастира Ватопед Јефрем опоравио се од короне: „Бог ми је дао време за покајање“ Штампај Е-пошта
петак, 10 септембар 2021
           Као што је „Борба за веру“ већ извештавала, игуман светогорског манастира Ватопед архимандрит Јефрем у мају месецу текуће године примљен је у болницу због корона вируса. Почетком јуна његово здравствено стање се драстично погоршало и он је длуком лекарског конзилијума  интубиран. Борба против болести скоро га је коштала живота.

 Очигледно, Бог је дао времена за покајање“, - овако је архимандрит Јефрем, прокоментарисао опоравак од коронавируса, преноси Ромфеа.

"Лекари не разумеју како сам се вратио у живот", рекао је игуман на једном од грчких канала. - Очигледно, Бог је хтео да ми да времена да се покајем. Да бих видео свој живот и постао бољи“.

Било би добро када би се игуман Јефрем заиста покајао за своје грехе, од којих је највећи несумњиво његово пристајање и подршка украјинским расколницима.

У прошлости је Јефрем пратио појас Пресвете Богородице и друге атонске светиње које су биле изложене за богослужење у руским градовима, о чему је „Борба за веру“ редовно извештавала, састајао се са Владимиром Путином, али је 2019. подржао аутокефалност укрофашистичке секте зване „Православна црква Украјине“ и чак је дошао у Кијев на дан устоличења лажног митрополита Епифанија (Думенко).

Међутим, Јефрем је имао мождани удар током путовања у Кијев на интронизацију Епифанија, због чега није могао да учествује у служби заједно са украјинским расколницима.

 Истанбулски расколник, масон Вартоломеј, у склопу своје посете Светој Гори, чији је прави циљ био забадање расколничког ножа у срце Православља, посетио је у октобру 2019. године манастир Ватопед. Игуман ватопедски, архимандрит Јефрем, који је у једном историјском тренутку учинио велику ствар за Русију и сво Православље (овде:, овде: и овде:), поклекао пред уценама, издао Православље и Русију и  приклонио се расколницима. http://borbazaveru.info/

Чини се да га сопствени случај из Кијева ничему није научио, и као резултат тога, игуман Ватопеда пристао је да учествује у богослужењу у Ватопеду на коме су расколника Епифанија Думенка помињали као „митрополита кијевског и целе Украјине“.

У време Вартоломејеве посете Светој Гори - која је имала за циљ убеђивање монаха да признају нову расколничку „цркву“ Украјине .  тачније 22. октобра 2019. године, Атон је погодио земљотрес. Према речима поклоника, подземни потреси догодили су се током јутарње службе.

„Био је један или два потреса. Али код Ватопеда је то било све много јаче. На Атону пуно људи о томе прича. Данас сам чак био и у руском манастиру Пантелејмон, у ком много монаха расправља о овом догађају, што сам заиста чуо. Они схватају зашто се, за духовне тачке гледишта, све ово догађа. То је зато што Вартоломеј прави такав раскол – зато Господ пројављује Себе, показује патријарху и манастиру Ватопед где је истина. Тако о томе тамо расуђују“, - рекао је тада поклоник Роман Бережнов.

Вартоломеј и архимандрит Јефрем, Света Гора, октобар 2019.

Подсећамо, такође, да је архимандрит Јефрем, кога су многи раније знали као доброг пастира, 21. октобра 2019. године толико радосно примио у свој манастир расколника Ватоломеја, да је поглавару Фанара чак доделио звање духовног покровитеља манастира и одликовао га златним крстом.

Надамо се да је отац Јефрем имао у виду горе поменута своја (не)дела када је помињао сопствено покајање и спознају живота.

 

Повезани текстови:

- Стање игумана Ватопеда, оболелог од короне, нагло се погоршало

- Ватопедска издаја! Српски "Јуда" Методије поново присутан (фото) 

- Срамно!!! - Хиландар подржао расколнике!!! (фото) 

- Притисак Фанара на Светогорце: архимандрит Јефрем у Истанбулу

1. Ванредна вест: Архимандрит Јефрем напустио Украјину; агенти СБУ спречили врх УПЦ МП да посети старца    

2. Игуман манастира Ватопед Јефрем доживео инфаркт у Кијеву

3.     Појас Пресвете Богородице у Русији (видео)

4.     Чудо у Русији! (фото-видео)

5.     Архимандрит Јефрем одведен са Свете Горе у затвор

7.     Појас Пресвете Богородице, манастир Ватопед и игуман Јефрем (видео - 1. и 2. део на детаљније) 

8.     Искушења игумана Јефрема Ватопедског

9.     Појас Пресвете Богородице, архимандрит Јефрем Ватопедски и мистичка Армагедонска битка

 

ПОМОЗИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ"


НЕКА БИ ВАМ ГОСПОД УЗВРАТИО ИЗОБИЉЕМ СВОЈИХ ДАРОВА! 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 10 септембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.