header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow "Двери": Против антиуставне сегрегације и санитарне диктатуре
"Двери": Против антиуставне сегрегације и санитарне диктатуре Штампај Е-пошта
субота, 11 септембар 2021
          Да диктатура скривена под плаштом заштите од корона вируса може ући у своју нову фазу најавио је државни секретар у Министарству здравља Републике Србије Мирсад Ђерлек, који је наговестио увођење ковид пропусница.

Српски покрет Двери се оштро противи таквој мери сматрајући да се на тај начин спроводи сегрегација и дискриминација наших грађана, као и ограничавање људских права и слобода, што има за циљ додатни притисак на становништво. Двери подсећају да ковид вакцине нису обавезне по закону и у том смислу се не сме вршити никакав притисак на становништво и ускраћивање права на слободу избора увођењем ковид пропусница.

Увођење ковид пропусница није ни медицински сврсисходно, а ни етички исправно, јер најновије информације о броју заражених или хоспитализованих пацијената који су вакцинисани и ревакцинисани говори да вакцина није сигурна заштита, тако да и особа која је носилац ковид пропуснице може бити заразна за друге.

Према статистичким подацима свака трећа заражена особа је вакцинисана, а претходних дана у болници у Новом Пазару од 16 хоспитализованих особа 14 је било комплетно вакцинисано. У Дому здравља у Прокупљу су, нажалост, преминула и два лекара која су примила обе дозе вакцине. Зато Српски покрет Двери, као уставобранитељски и државотворни покрет, опомиње власт да не врши притисак на становништво и да не крши Устав и законе ове земље увођењем ковид пропусница.

Још једном подсећамо да је према чл. 21. Устава Републике Србије „забрањена свака дискриминација, непосредна или посредна, по било ком основу, a нарочито по основу расе, пола, националне припадности, друштвеног порекла, рођења, вероисповести, политичког или другог уверења, имовног стања, културе, језика, старости и психичког или физичког инвалидитета“. С тим у вези, ковид пропуснице би код остварења читавог низа Уставом зајемчених људских права довеле до драстичне дискриминације по основу уверења великог броја невакцинисанисаних грађана. При томе, чл. 20. Устава налаже да се „достигнути ниво људских и мањинских права не може смањивати“.        

Једном речју, увођење масовне сегрегације не може се сматрати легитимним из угла демократског друштва. Оно што не зна или се прави да не зна Мирсад Ђерлек и по свему судећи медицински део чланова Кризног штаба, морали би да знају правници професионалци у државној управи, а нарочито чувари Устава у Уставном суду Србије. У супротном ће покушај увођења санитарне диктатуре у Србији наићи на легитиман грађански отпор.

 

ПОМОЗИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ"


НЕКА БИ ВАМ ГОСПОД УЗВРАТИО ИЗОБИЉЕМ СВОЈИХ ДАРОВА! 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 11 септембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 90 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.