header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Игор Друз: Филозоф је назвао масоне кривим за спаљивање цркве Нотр-Дам де Парис
Игор Друз: Филозоф је назвао масоне кривим за спаљивање цркве Нотр-Дам де Парис Штампај Е-пошта
четвртак, 16 септембар 2021
           Интервју филозофа-масона Ливрија пружио је нове аргументе у корист верзије подметања пожара у катедрали Нотр Дам од стране секташа.

Познати филолог и филозоф Анатолиј Ливри недавно је дао прилично сензационалан интервју, у којем је, између осталог, признао кривицу тоталитарне секте масона у пожару чувене катедрале Париске Богоматере.

Бивши Московљанин Анатолиј Лившиц, сада држављанин Француске и Швајцарске Ливри, раније је био познат по својим релативно конзервативним изјавама: осудио је растакање европских народа у мигрантском току, уништавање породице и културе у Европској унији.

Али онда је изненада признао да је масон, а његов говор се састојао од лукаве мешавине истине и лажи.

Искрен интервју

Господин Ливри је започео свој интервју истинитим причама о утицају масонерије, о томе како се обогатио и направио каријеру захваљујући чланству у ложи, приметивши да у Француској масони могу често да не плате ни казне за непрописно паркирање аутомобила: скоро сви полицијски чинови су у секти и могу отписати казне "браће".


Све је то одавно познато. Али онда је почео да говори, благо речено, чудно, говорећи да постоје де - факто „добре“ масонске ложе које заговарају традиционализам, а има и лоших - левица, која подржава космополитизам, мултикултурализам и потпуну изопаченост. Он је у „доброј“ ложи, а она му помаже у друштвеним активностима које имају конзервативну оријентацију.

Ливри је о томе причао тако дирљиво да би се заиста пожелело да га загрли и заплаче. Али поставља се питање: ако је около толико добрих масона, зашто је победила линија лоших? И сам Анатолиј Ливри на то нехотице одговара, објашњавајући како врховни луткари манипулишу масама уз помоћ „конзервативних“ ложа. Као пример, он је навео недавно отворено писмо пензионисаних француских безбедносних званичника влади, у коме су захтевали радикално смањење броја миграната. Ливри је објаснио да је то био спектакл, који се понављао пре свих избора, када су власти лансирале контролисане "фашистичке" хорор приче у медијску сферу, на чијој би позадини њихов кандидат, који је прилично либералан, требао лако победити.

Ко стоји иза њега

Ливријева открића тешко да су могућа без одобрења "мајстора" - ово је такође јасан пројекат осмишљен да рехабилитује секту масона у очима конзервативаца. Масони, који су заиста открили тајне своје секте, обично су завршавали веома лоше. Ливријеви антиглобалистички говори нису пољуљали његову позицију: то значи да су „високи степени“ задовољни њиме, иако се чинило да иде „против партијске линије“.

Међутим, из врло самопоузданог интервјуа, јасно следи да је Ливри горд човек који ради лепе речи неће пожалити ни свог оца. Он је узгред рекао шта би могло да наљути „мајсторе“, приметивши да су „браћа“ спалила чувену катедралу Нотр Дам. Говорио је о наводним великим контрадикцијама између „реалне“ масонерије, које је градила храмове и дворце, и „спекулативне“: „Може се говорити о замкама које су пале са катедрале Нотр Дам када су је спалила друга браћа“.

Масони и хришћанство

Речи о учешћу слободних зидара у изградњи катедрале су сасвим истините. Чланови ложа су, као минимум, активно учествовали у њеној обнови, која се догодила у 19. веку. Шпански писац и историчар Хозе Луис Корал то је доказао 2006. године када је у торњу катедрале пронашао плочу, украшену масонским симболима и формулом коју су изговорили пре него што су започели своје „дело“.


У 19. веку масонерија је била заузета искривљавањем хришћанске симболике, верујући да ће уметање њихових симбола у храмове допринети искорењивању хришћанства. Али у XX и XXI веку већ је било ангажовано на рушењу чак и таквих, иако означених, храмова. Ливри је с правом приметио да је скоро сва француска елита у ложама. Додајемо да ово има снажан утицај на њену политику. Убрзо након сумњивог пожара у катедрали Нотр Дам, конзервативни католички лист La Croix известио је да је тамо од 1905. уништено 277 хришћанских цркава, у просеку 2,5 годишње. Према подацима Сагазана, још три стотине су под претњом рушења. Такође, власти земље запажене су у прогону хришћанских симбола, институцији породице и курсу на кварење друштва.

Наравно, са таквим поступцима промасонских владара Француске, верзија паљења катедрале од стране „браће“, коју је Ливри споменуо потврдно, изгледа сасвим реална.

Загонетан пожар

Истрага о узроцима пожара у катедрали Нотр Дам одмах је открила дуго одлагање позивања спасилаца. Аларм се огласио у Нотр Дам де Парис у 18:20, а позив ватрогасцима стигао је тек у 18:43. Запослени су ово прогласили независном истрагом за извором паљења, али то је учињено супротно упутствима и не звучи уверљиво. Такође је нејасно како су, услед кратког споја струје, плафони направљени од вековних храстова и окамењени стотинама година могли тако лако и брзо да запламте. Врло их је тешко запалити, чак и уз помоћ аутогена, али овде се све запалило, наводно од варница.

Из неког разлога, обезбеђење није журило да позове ватрогасце, а ни они нису журили са гашењем катедрале. А када је почело гашење, млазови водених топова једноставно нису достигли потребну висину, која је била 60-70 метара. Пожар се "из неког разлога" догодио на самом нивоу на којем га је било најтеже угасити. Ако су то учинили завереници, онда су израчунали једини исправан план акције да нанесу највећу штету здању.

Силе које не воле хришћанске храмове веома воле симболичне гестове. Тако је, рецимо, овај пожар избио првог дана католичке Страсне недеље (недељу пре Ускрса), а у Нотр Даму чува се Трнов венац Христов, који управо подсећа на тај период његовог земаљског живота.


Упркос овим и многим другим сумњивим моментима, париски тужилац Реми Хетц пожурио је да изјави да је склон верзији несрећног случаја. Иако је истрага тада тек почела, а многи независни стручњаци веровали су да је узрок - пожар.

"... Говори се о два извора паљевине, а то већ може значити намерни пожар, посебно јер се последњих месеци повећао број сличних инцидената, укључујући неколико пожара у храмовима", рекао је француски политички аналитичар и издавач Кристијан Буше.

Чудне случајности

Француске власти изразиле су саучешће због штете нанете "културном наслеђу". Али не треба да вас тангира разметљиво саучешће Макрона, који је претходно отворено присуствовао састанку главне масонске ложе "Велики Оријент Француске". И свечани говор Емануела Макрона након његове победе на изборима одржан је у позадини чувене пирамиде Лувр - признатог масонског симбола с пропорционалним бројем 666. Овај Макронов говор, који је победио са 66,06% гласова, јасно је замишљен као симбол новог курса чији је циљ претварање земље у лабораторију за масонске експерименте. Није изненађујуће што Макрон - други крупни политичари и новинари у Француској практично нису говорили о томе -  да је катедрала Нотр Дам главни хришћански храм и симбол Француске. Жалили су се само што је изгорео истакнути „културни објекат“ Париза, а не храм у који су ишле десетине генерација Француза и где су се чувале многе светиње (неке од њих, иначе, признају и православци).

Све се догодило у складу са интервјуом са Жана Филипа Хјубша, магистра „Великог Оријента Француске“, који је отворено рекао да обновљену катедралу Нотр Дам треба од храма претворити у неку врсту јавног места.

Судбина храма

И заиста ствар долази до чињенице да ће храм постати нешто друго. На Западу независни посматрачи с правом пишу о овоме. Није им дозвољен приступ великим медијима, али се многи такви материјали објављују на малим опозиционим ресурсима. На пример, на конзервативној веб страници Међународне организације за одбрану породице поводом друге годишњице пожара објављен је чланак под насловом „Нотр Даме де Парис, катедрала која омета француско масонство. Две године након пожара“.

У њему се претпоставља подметање пожара, запажа необичност истраге, сличну покушају да се замагли истина, и говори о масонским пројектима „обнове“ катедрале, уз помоћ којих ће она бити направљена или као незнабожачки храм, или чак базен.

Уопштено говорећи, сасвим је могуће да је Анатолиј Ливри у жару тренутка избацио истину о пожару главне хришћанске цркве у Француској од стране масона. Ово очигледно није „конспирологија-параноја-теорија завере“, како либерали воле да кажу, већ добро утемељена верзија која заслужује, у сваком случају, дубље проучавање.

А за нас је ово још један разлог за размишљање о лажним нападима на Русију од стране Макрона и других западних политичара. Упркос свим нашим недостацима, немамо ни половину оних кршења права хришћана и махинација које су постале рутинска ствар у Европској унији.

 

ПОМОЗИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ"


НЕКА БИ ВАМ ГОСПОД УЗВРАТИО ИЗОБИЉЕМ СВОЈИХ ДАРОВА! 

 

Превод са руског и приређивање: "Борба за веру"

Извор https://ren.tv/blog/igor-druz/877814-masony-notr-dam

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 16 септембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.