header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Чувени амерички глумац као да говори о „нашим“ новотарцима! Штампај Е-пошта
среда, 15 септембар 2021

 Мел Гибсон:

"Бискупи су гомила најамника"

         Мел Гибсон је подржао скуп "Коалиција за отпуштене свештенике" у Чикагу 10. септембра, укључујући "суспендованог" оца Џејмса Алтмана, преноси конзервативни римокатолички портал Глориа.тв“.

Бискупи који прогоне своје свештенике толеришу свакакве глупости, осудио је Гибсон, "али ако један од њихових свештеника изговори нешто што подсећа на правоверје, они предузимају мере" и "истерају га из службе".

Гибсон ово назива „белим мучеништвом“ и знаком „веома дубоке болести цркве“. Он се слаже с истином надбискупа Вигана да је беда започела неуспелим Другим ватиканским концилом

(„Други ватакански концил“ – „васељенски сабор“ Римокатоличке „цркве“ одржан од 1962 – 1965. године, који је извршио највеће реформе у историји римокатолицизма, увео новотарску мису и кренуо у коначни обрачун за римокатоличком традицијом... По моделу овог концила, „православни“ новотарци отпочели су почетком 90-тих година прошлог века новотарску револуцију у Православној Цркви, са посебним акцентом на увођење новотарија у поредак Свете Литургије, како би она постала слична римокатоличкој миси – нап. „Борба за веру“).

Други ватикански концил, детаљ

Када је Гибсон 2004. желео подршку за своју „Пасију“, ​​обратио се америчким бискупима: „Ови људи нису могли довољно брзо да побегну од мене и сви осим њих неколико окренули су ми леђа“. На овај начин су открили какви су: „прилично безобзирна гомила - и изгледа да се ништа није променило“.

Гибсон се сећа добрих, старих свештеника које су бискупи 70 -их година прошлог века прогонили јер су видели штету коју је нанела Нова миса“ и бесмислене промене Другог Ватикана, па су предузели мере.

Детаљ из филма Мела Гибсона "Ускрснуће"

Упркос чињеници да је „прилично грешан“, Гибсон тврди да зна „разлику између пастира и најамника“ додајући да „мисли да је велика већина ових бискупа само гомила плаћеника“.

 

ПОМОЗИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ"


НЕКА БИ ВАМ ГОСПОД УЗВРАТИО ИЗОБИЉЕМ СВОЈИХ ДАРОВА! 

Извор: "Борба за веру" / https://gloria.tv/

Последњи пут ажурирано ( среда, 15 септембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.