header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Коментар на чланак о пророштву старца Геокона
Коментар на чланак о пророштву старца Геокона Штампај Е-пошта
понедељак, 20 септембар 2021

 Прочитао сам чланак о пророштву старца Геокона (овде:).  Прилично је реалистично пророчанство, с обзиром на данашње стање ствари.

Економски колапс

Што се тиче економског колапса, већ одавно неки стручњаци (углавном самоуки) причају да ће економија у САД-у доживети крах. То већ годину дана прича Роберт Кијосаки[1], економски спекулант из САД-а[2].

Он се обогатио трговином некретнина. Разуме се у економију увелико боље од доктора са економских факултета. Њгова популарна књига "Богати тата, сиромашни тата" („Rich Dad, Poor Dad“) је доста инспиративна што се тиче разумевања економије и богатства за лаике[3]. Пратио сам га доста времена на youtube и његове чланке, и пре неко време је у потпуности погодио што се тиче биткоина. Док су остали викали «продај биткоин»[4], када је падала вредност, он је говорио да сада треба куповати и заиста је после скочила вредност и даље иде горе, али његова су предвиђања више за период десет година[5].[6]

Кијосаки и његова група, организују сада разна предавања преко нета и уче људе како да се носе са надолазећим крахом. Серијал се назива: „End Game: The Coming Collapse and How To Survive It“ („Крај игре: наступајући колапс и како га преживети“).  

Такође разни финанцијски медији и канали наводе да је долар пропао или ће пропасти. Нпр. Блумберг (https://www.youtube.com/ https://www.youtube.com/)[7], квалитетни финанцијски канали MoneyBase (https://www.youtube.com/) и други (нпр. https://www.youtube.com/).

Тако да колико се чини САД су готове, иако неће то лако примити[8]. Кина ће да се уздигне као нова светска сила (колико се чини по свему), након рата. Кина се чини још најморалнија од свих држава[9], а код њих је лоше (поред осталих неких ствари) што технологија постаје толико битна, а они су изузетно технолошка држава[10]. Ширење разне технологије по свету може омогућити њихову злоупотребу.   ...

Буне

Што се тиче описа буна у пророштву, то је исто реалистично, проматрајући дешавања по свету. Разне побуне против власти су већ неколико година присутне широм света. Најнови су побуне против увођења ограничења, ковид пропусница и слично у вези коронавируса19, нпр. Француска, Италија... За очекивати је наставак тих буна, још у већем опсегу. Неће народ предати своја права и слободе без борбе. Погрешно сматра неофеудална елита[11] да ће моћи да раде шта хоће, сматрајући људе као стоку, коју могу да вуку према њима жељеном смеру[12].[13]

Феудална подела Немачке

Немачка да се подели на феудалне кнежевине је логична ствар. Писао сам раније у свом чланку појединости о историји Немачке до данас, (https://www.academia.edu/), данашњици и слично. За њих је та подела на феудалне кнежевине скроз разумљива. И дан данас имају поделу Федерације на саставне државе сличну средњовековним војводинама, грофовијама и слободним градовима из средњег века (највише пореклом од Фридриха Барбаросе из 12. века). Највише они баштине што се тиче територијалних подела и разних карактеристика из средњег века, а такође и Енглеска[14]. ...

        Ж.

ПОМОЗИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ"


НЕКА БИ ВАМ ГОСПОД УЗВРАТИО ИЗОБИЉЕМ СВОЈИХ ДАРОВА! 

 



[1] Почевши од настанка ковида у САД-у.

[2] Американац јапанског порекла.

[4] Руска власт такође.

[5] Он је наводио да су моћници умањили вредност биткоина неким системима, да би онда тако јефтино куповали биткоин, а посебно када се почне масовно продавати због пада вредности. Тако се слично Нејтен Ротшилд (1777-1836) обогатио. Он је живео у Енглеској у Лондону почетком 19. века. Знао је прије свију да је Наполеон изгубио битку код Ватерлоа (1815. година, одлучујућа битка). Одмах је отишао на лондонску берзу и продавао деонице. Други видевши то, помислили су да је Наполеон победио те ће британске деонице постати безвредне. Сви су почели да продају те је због тога вредност деоница увелико пала, а на то је Нејтен након тога све деонице јефтино откупио (опала вредност због повећања броја). Убрзо се затим сазнало да је Нелсон победио Наполеона те је вредност деоница увелико скочила (Француска је пропала, а Британија победила), а Нејтен се тако обогатио. Ово је историјски догађај и историчари га признају као истинит, а није измишљотина како су неки тврдили раније, чак га и Нил Фергусон (лични биограф породице Ротшилд, има неколико књига о њима) признаје.

[6] Тако да по њему биткоин је ту да остане.

[7] Има више.

[8] Као што ни не примају надмашавање Кине у тзв. трговачким ратовима и технологији.

[9] Појединости о клеветама Кине (нпр. у вези Ујгура) овде https://www.academia.edu/. Кина је једина у свету направила вакцину која је израђена без кориштења ћелија абортираних беба (руски Спутник има те ћелије), а ни не мења гене (то чини амерички Фајзер), друга је ствар што је чини се, слабо корисна, а као и свака друга врста вакцине за ковид. Кина једина у свету ради на моралу у држави, а и противи се ширењу америчког неморала у филмовима и другим начинима. Итд.

[10] На првом месту, 5G мрежа тј. ултра брза и свуда доступна мрежа. На другом месту, имају први у свету дигиталну валуту. Имају дигитални јуан. Још прије увођења дигиталног новца папирни новац готово није ни примењиван, него су плаћали путем смартфона скенирањем QR кода поред робе, кориштењем AliPay и WeChat Pay. Значи, смартфон на којем је регистрована банковна картица и плаћа се само скенирањем QR кода (https://www.youtube.com/  https://www.youtube.com https://www.youtube.com/  https://www.youtube.com    Овај је из 2017., значи да је још тада папирни новац једва кориштен у Пекингу : https://www.youtube.com/). Тако разни кажу у Кини, опасност је једино да се испразни мобилни, јер онда нема ни пара. Затим, нпр. брзи возови (који лебде, делују на систем магнета, најбржи на свету су у Кини), САД нема ниједан булет воз, кориштење дронова у пољопривреди (нпр. шприцање дроновима), трактори и комбајни управљани без људи  возача, као и такси, најразвијенија технологија градње, свемирска станица, роботика итд. Занимљивo је постојање „дигиталних“ хотела нпр. FlyZoo hotel, у којем се наплаћује без новца, отварају се собе без кључева, роботи послужују робу и слично. Више о томе: https://www.youtube.com/  https://www.youtube.com/  Шта би рекао Хајдегер на ту технологију (немачки филозоф, велики противник технологије). Технологија нормално увек може бити корисна, али треба онемогућити или умањити што више могуће злоуптребе и надзор. А изгледа никога није брига за заштиту приватности, што се тиче технологије. Тако да у ту сврху треба нешто да се подузме, а сигурно може. Не треба све да иде у либерални карактер, хаос развоја, неофеудалистички управљање смером. Хајдегер је више био против технологије због умањења људскости. ...

[11] О подели историје (највише финанцијске) код неких филозофа и данашњем добу, погледати код Кејт Вудса:  https://www.youtube.com/watch?v=_TbEFRKJZ8E  Увелико боља подела историје наспрам идиотско површне поделе код Карла Маркса.

[12] Иако им добро иде до данас, нпр. путем успостављања надзора и ширењем неморала ради претварања људи у аморфну и подложну масу.

[13] Тако бих рекао, а нека свако процени сам.

[14] Парламент Енглеске је средњовековна институција уствари и потице из 13. века, а такође и ограничавање краља креће из 13. века те се наставља све више даље ка данашици. Након рата краља и парламента у пуританској револуцији 1642-1660, парламент је заувек победио краља. „City of London“ неки наводе (нпр. https://www.youtube.com/ Кејт Вудс) као данашњи финанцијски центар света, а он је управљан на средњовековним градским начелима и слободама (управо те слободе му омогућују велике зоупотребе). Француска је раскрстила са средњим веком, иако су готово све државе по Европи уствари изграђене тада и у корену баштине готово све из тог доба.

[15]

Последњи пут ажурирано ( уторак, 21 септембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 35 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.