header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Мирослав Вујанић: Свети Јасеновачки Мученици Штампај Е-пошта
уторак, 21 септембар 2021

 Ово је празник велики, празник који многи хоће да заобиђу, прескоче, оћуте или у најмању руку да га умање и унизе. Разлога за то они имају много. Свети Јасеновачки Мученици опомињу све њих сједињене у лажи вјерској, политичкој, људској да свијетлост и тама, да добро и зло, да Христос и велијар, да православни Патријарх и папа римски никад не могу бити заједно.

Зато њима Свети Јасеновачки Мученици не требају. Но како није могуће у потпуности уклонити злочин толиких размјера они раде на томе да број Светих Јасеновачких Мученика смање, да жртву и страдање Светих Јасеновачких Мученика прикажу другачијом него што јесте, да саме џелате прикрију. Да, све ове активности око Свети Јасеновачких Мученика, непријатељима Бога и људи, екуменистима и глобалистима, требају како би њихово зло могло лакше да продре у онај чисти дио православног словенског свијета. Будите увјерени, браћо Срби, да ће они, глобалисти и екуменисти, учинити све како би Свете Јасеновачке Мученике приказали као неку васељенску жртву. У том смислу очекујте да глобалисти и екуменисти Светим Јасеновачким Мученицима почну придодавати и сматрати и неке друге страдале, Роме, Јевреје, Хрвате све са намјером да од србске православне јасеновачке муке и жртве направе свесвјетску међународну жртву те да тако отворе могућност римском архијеретику, да се овим свесвјетским екуменистичким жртвама лакше поклони на његову путу ка покоравању православне Србије, а опет без великог замјерања усташама Хрватима, тој ватиканској оштрици на Балкану. Но због саме величине и жртве Јасеновачких Мученика то неће ићи лако. Али тражи се и наш удио!

Оци Цркве кажу да се  ми данашњи хришћани можемо уподобити светима првих времена само тако што ћемо сљедовати последњим светима нашег доба. А ко су ти посљедњи свети нашег доба, ако не Свети Јасеновачки Мученици и сви други Свети Србски Мученици и Новомученици двадесетог стољећа убијани маљевима, бацани у јаме, силовани и клани само зато што су православни! И управо нам они и њихова жртва тако јасно и недвосмислено указују ко је наш и Божји највећи непријатељ, који је лукаво ћутке посматрао, дакле и благословио,  даноноћно клање православних Срба широм Балкана. Немојте само рећи, ви лицемерни миротворци, да Рим и Ватикан, а самим тиме и Степинац, нису знали да њихови фратри са таквом ђавољом енергијом кољу србску нејач, силују србске жене и маљем убијају србске мужеве и то само зато јер су Срби  православни!

Стога, управо жртва Светих Јасеновачких Мученика јесте главни наш путоказ и брана било каквом приближавању римокатолика и православних. Уколико им својом вјером будемо слиједовали, Свети Јасеновачки Мученици и сви други мученици и новомученици србски биће наш мост ка Небу и уједно представљаће непремостиву брану западном антихристовом злу, невјерју и свејереси екуменизма. Поред свега, и онда, и сад и у све вијекове Свети Јасеновачки Мученици и сви Србски Новомученици јасно казују Истину о томе коме припада земља Далматинска, Личка, Кордунашка, Банијска, Славонска, Крајишка, Босанска и Херцеговачка, Црногорска и они ће кроз сва времена бити вјерни и вјечни показатељи и чувари те земље. Времена нам иду која указују више на времена страдања него на времена богословља, али зар истинско богословље није управо оно и није код оних који знају за шта живе и за Кога страдају. Истинско богословље није пуста наука што долази од празна срца и пусте душе, а надута ума. Истинско богословље јесте жива вјера  у живог Христа Бога, јесте жртва за брата свога, јесте љубав ка отаџбини својој. Истинско православно богословље много не мудрује и много не филозофира, оно просто каже:'Само ти дијете ради свој посао.' Истинско богословље које лежи у срцу проста србског вјерујућег човјека ће спасити свијет. То знају изваредно мрзитељи Христа, зато нас и мрзе јер смо ми 'мали' Срби Христови и као такви ми смо трун у њихову злу оку, ми смо савјест о њиховим нечистим намјерама и злим дјелима, ми смо живи свједок пред Богом живим о њиховим издајама Христа. Нека би молитвама Светих Јасеновачких Мученика остали до краја вјека савјест чиста православна. А за то, треба ће нам, у ова антихристова колебљива и немирна времена, управо мир Јасеновачких Мученика, њихова борбена тишина која је излуђивала сатанске кољаче чије зло је и сам ад потресло. То сатанско зло, треба правим именом назвати и Истином освјетлити јер само Истина ослобађа. А Истина јасно каже да то зло јесу усташе Хрвати, цвијеће сатанског Рима, који својим крвавим пиром и сам пакао посрамише. Истина казује да су Ватикан и папа духовни покровитељ усташког сатанског пира и да папа ни трепнуо није на плач србске дјеце, на јаук србских мајки и уздах србских мужева. Није папа трепнуо јер од кад је од Христа отпао и Ватикан и папа су цијелим својим бићем Сатани припали, а код Сатане за учињена злодјела нема ни жалости, ни осјећања, ни кајања. Никад! Стога Србима и Србији папа никад не треба, док нама и дјеци нашој треба истинско сјећање, дубоко промишљање и најприје и највише од срца чиста молитва Светим Јасеновачким Новомученицима. 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 21 септембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.