header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow МИСИОНАР arrow Херој нашег времена: Чешки православни свештеник посветио се борби против абортуса
Херој нашег времена: Чешки православни свештеник посветио се борби против абортуса Штампај Е-пошта
субота, 25 септембар 2021

 Сваког радног дана житељи чешког града Брно који журе на посао и који пролазе поред акушерско-гинеколошке клинике могли су да виде необичну сцену. Испред улаза у болницу молио се свештеник од око 40 година који је на своје груди повјесио плакат са изображењем бебе у мајчиној утроби.

На раме је наслонио велики дрвени крст на чијој средини су великим словима стајале ријечи: NEZABIJES NENAROZENE DITE. Ова молба „Не убијај нерођено дијете“ се чинила као сурова опомена људима који су у јутарњим часовима улазили у клинику у којој се тада вршило уписивање за абортус.

Отац Либор Серафим Галик, доктор филозофије, који је и сам отац шесторо дјеце је седам година сваки дан са крстом у рукама и са плакатом на грудима излазио и молио се испред улаза у клинику. Протестујући против убиства, који је за све постао нормалност, он људима говори ријече Истине и громким гласом чита Псалме који се чују чак и у дворишту и у болничким ходницима „Ево наслеђе од Господа су дјеца и награда од Њега је плод утробе…“

Много муке је претрпио од различитих непријатеља, од руководства клинике, непознатих људи који су га тукли, Лиге гејева и лезбејки и на крају од средстава јавног информисања. Његова породица је такође била на мети константних напада у којима су их проглашавали за лудаке и религиозне фанатике. Снага молитве помогла је оцу Либору да издржи и да побједи непријатеље. О свим овим догађајима био је снимљен и документарни филм у граду Брну који је побједио на чешком филском фестивалу. Милиони људи су захваљујући томе чули више ствари о абортусима и о борби православног свештеника за живот.

Хвала оцу Либору Серафиму на борби за живот! Нека њега и његову породицу Господ укријепи да и даље храбро стоје на овоме путу и свједоче – ИСТИНУ.

 

Извор: "Хришћанске приче"

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 25 септембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.