header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Игра, игра мечка и пред њихов home Штампај Е-пошта
среда, 29 септембар 2021

  БРИТАНЦИ НА ИВИЦИ НЕРАВА ЗБОГ ГОРИВА, ИНЦИДЕНТИ СЕ САМО НИЖУ; НА ЈЕДНОМ ПУМПИ ПОТЕГЛИ И НОЖЕВЕ!

Несташица горива у Великој Британији изазвала је невиђене гужве на бензинским пумпама са којих долазе сцене дугих редова нервозних возача.

Чекање неколико сати да се напуни резервоар излудило је особу, па су забележени бројни инциденти.

Посебно је било напето на локацији у Велингу, југоисточни Лондон, где је један возач претио другом возачу ножем.

     

На снимку који је објавио Dejli Telegraf види се како мушкарац обријане главе виче на особу закључану у аутомобилу (чини се да је то Цитроен) док у десној руци држи нож. Други снимак приказује особу у Цитроену која покушава да побегне од агресивног манијака који се баца на хаубу аутомобила, а затим силази с њега и ногом разбија леви ретровизор на аутомобилу.

Лондонска полиција саопштила је да је извештај о инциденту примила у понедељак поподне, али да "није ушла у траг ниједном од возача који су учествовали у сукобу".

Иако је ово посебно непријатна сцена, за очекивати је да ово неćе бити посљедњи такав случај. Наиме, панична куповина горива не јењава, а све више бензинских пумпи широм Британије остаје без горива.

 

Новине такође преноси да је до сада током викенда пријављено више од 250 случајева у којима су очајни возачи сипали погрешно гориво у резервоар, због чега су морали да позову помоć на путу. Иначе, просечан број таквих случајева током викенда - 20.

"Возачи морају бити опрезни јер смо забележили драматичан скок у случајевима сипања погрешног горива. Пошто се сваки такав резервоар мора потпуно испразнити, долази до додатног трошења горива", објаснио је Едмунд Кинг, шеф Одсека за помоć на путу.

Колоне горива у уторак су се толико повеćале да је реаговала и британска влада која је позвала војску у помоć. Гориво ćе испоручивати више од 150 војника, а влада, која се јако труди да не прошири панику међу грађанима, назвала је то "разумним потезом из предострожности".

 

+ + +

ПОТПУНА ПАНИКА:

Британци купују гориво као да је Судњи дан, влада планира да ангажује војску да смирује ситуацију

 

Британска влада намерава да, за сваки случај, мобилише војску која би контролисала ситуацију у земљи где влада несташица бензина.

Како се панична куповина бензина наставила и почетком седмице, упркос апелима званичника да се муштерије контролишу, влада сада планира да ангажује војску да одржава ред, рекао је Скај њузу извор из Вајтхола.

Раније су нафтне компаније објавиле заједничко саопштење у којем позивају возаче да купују бензин као и обично, јер га има довољно.

"Има довољно горива у британским рафинеријама и на пумпама и ми, као индустрија, блиско сарађујемо са владом како би гориво било доступно и испоручено пумпама у земљи. Како сада у многим аутомобилима има више горива него иначе, очекујемо да ће се потражња вратити у нормалу наредних дана и притисак са пумпи скинути. Позивамо све да купују гориво као и обично", наводи се у саопштењу водећих светских нафтних компанија.

Панична и манична куповина довела је до тога да многе индустрије, од таксиста преко месара до фудбалера имају проблема у пословању а здравствене установе затражиле су да имају приоритет при набавци горива.

"Влада мора да преузме контролу. Есенцијални радници морају да стигну до својих послова како би могли да пруже услуге од којих многи зависе", наводе из синдиката здравствених радника.

 

Извор: "Курир"

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 29 септембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 54 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.