header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: О јучерашњем прекиду рата сајта Штампај Е-пошта
среда, 06 октобар 2021

 Драга браћо и сестре, поштовани посетиоци,

Као што сте, верујемо, видели, ваш и наш сајт је током јучерашњег дана био недоступан. Сајбер рат - у коме се „Борба за веру“ налази буквално 24 сата, као страна која се брани – понекад има свој епилог, а то је повремена и привремена недоступност, као што се то јуче догодило.

         А разлог томе је што је „Борба за веру“ већ годинама једино место – на српском говорном подручју - где се Истина Православља може сазнати у свом неизмењеном – светоотачком виду, а такође је постала и један од ретких независних сајтова где се може сазнати истина и о ономе што се догађа у свету . Зато, „Борба за веру“ смета свима који су на страни зла.

Сајт, иначе, јуче није био класично хакован, иако – кажемо – такви покушаји иду даноноћно. Проблем је био озбиљнији, и дошло је до брисања комплетне базе података. Међутим, руски огранак наше техничке екипе – уз помоћ Божију – однео је још једну победу и сајт је у најкраћем могућем року враћен на Интернет на корист свих наших читалаца – и оних добронамерних и оних недобронамерних, јер ми желимо спасење свима људима. Зато, нека би Господ нашој руској браћи дарова свако Своје добро, и нека би свагда били закриљени Свемоћним Покровом Пречисте Матере Његове.

Један наш повремени сарадник пре неки дан нас пита, зашто толико пуно плаћамо техничку безбедност сајта, кад то може далеко јефтиније. Ето због чега, драги брате.  Човек кад има велико благо, има ризницу драгуља и бисера, он их не ставља да буду лако доступни лоповима, чак и оним нижерангираним по вештини. А "Борба за веру" има непроцењиво благо - око 15.000 "драгуља" (текстова) посвећених спасењу људских душа - оног што је једино вредно, и вечно вредно. "Борба за веру" скадишти петнаест година свакодневног рада на Њиви Господњој, рада заливаног знојем, сузама и крвљу. На "Борби за веру" је ускладиштено историјско памћење и истина о тридесетогодишњем - најбурнијем периоду историје Српске Православне Цркве. Времену борбе за веру против најопакијих јереси и новотарија које су икада напале Цркву Божију и Цркву Светог Саве - Цркву свих Светих и Честитих Предака наших.

Зато, нема тог новца који није вредан да се да за безбедност "Борбе за веру". И опет и опет хвала свим донаторима овог сајта, и свима који се за сајт старају. А "Борба за веру" ће им - све док постоји - узвраћати Истином.

Ако је Бог са нама, ко ће против нас?“ (Рим. 8, 31).

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 06 октобар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 91 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.