header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Порфирије и Синод отказали посету Америци; пресудио страх од вируса Штампај Е-пошта
среда, 06 октобар 2021

 24. августа текуће године објавили смо вест да ће патријарх Порфирије и сви чланови Синода посетити Америку 12. октобра (овде:). Повод је требало да буде прослава 100. годишњице епархије америчко-канадске. Прави разлог је, међутим, био испитивање стања у Њујорку које је узроковао епископ источноамерички Иринеј Добријевић, који је – по тврђењу тамошње Црквене управе - украо 8 милиона долара и ставио себи у џеп.

Међутим, ова посета је „одложена за неко будуће време“ као и сама прослава поменуте 100. годишњице. Разлог? У званичном образложењу стоји: „Због заоштравања ситуације са COVID-19 у Србији, као и на америчком континенту, и савета здравствених радника у Београду, Његова Светост Патријарх српски ПОРФИРИЈЕ и почасни чланови Светог синода Српске православне цркве одложили су посету Српској Православној Цркви у Северној и Јужној Америци.

С озбиром да су са Порфиријем и Синодом у Америку требали да путују протојереј Велибор Џомић (као дежурни инквизитор Београдске патријаршије) и Владан Симић, секретар епископа бачког Иринеја Буловића, за сада не знамо да ли ће нека синодска комисија посетити Иринеја Добријевића на Источној обали. Лично, у то не верујемо, јер Добријевић је „крупан играч“ иза кога стоје језуити, а садашњег патријарха на трон Светог Саве инсталирао је њихов Ватикан, а познато је да врана врани не вади очи.

Оно што запрепашћује то је страх патријарха и Синода од короне. Где им је вера у Бога? Примећујемо да сада више не носе маске, које раније нису скидали, што наводи на закључак да су се вакцинисали (а да нису не би ни могли да путују, је те?), па што се онда плаше короне?

И за њих је пророковао Свети Владика Николај у својој "Небеској Литургији":

"На три вере оком намигују, а ни једну право не верују."

Ни у Божију ни вакцинашко-коронашку...

Осим, рекли бисмо, Фрањину, јер та намигује на све вере света...

Последњи пут ажурирано ( среда, 06 октобар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 38 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.