header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Крштење у Русији на амерички начин Штампај Е-пошта
среда, 06 октобар 2021

 У Калињинграду је у недељу, 19. септембра, борац мешовитих борилачких вештина Џеф Монсон постао кум у цркви Покрова Пресвете Богородице. Крштење је обавио настојатељ цркве протојереј Вадим Неткачев. Монсон је у регион стигао да би био кум једној калињинградској породици, - преноси прес служба Калињинградске епархије.

Епархијски медији преносе  

„да је кум Џеф Монсон – који је раније примио Православље – молитву „Оче наш“ прочитао на свом матерњем језику“

Портал Типични Калињинград додаје да је новопечени кум „ватрени анархо-комуниста.

А у коментарима испод поста читаоци се питају зашто:

Настављајући тему спољне побожности, такође треба напоменути да Џеф Монсон није само ватрени анархиста, већ и једнако ватрени љубитељ тетоважа. Недавно је на свом Инстаграму Џеф објавио слику из салона за тетовирање...,(на којој се такође види да на нози има истетовиране ликове Лењина, Маркса и Енгелса)

П.С. Иначе, према традицији, новокрштени током Свете Тајне Крштења (што чини кум, ако је реч о крштењу детета – нап. „Борба за веру“) читају „Символ вере“, а не „Оче наш“ и не погружавају дете у крстионицу - то треба да уради свештеник. Тачније, свештеник је дужан да дете погрузи три пута, а не да крштеног полива лончетом (лонче на фотографији испод).

Извор: „Борба за веру“ / „Все јереси“

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 06 октобар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.