header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Припадници Швајцарске гарде напустили службу јер не желе да се вакцинишу Штампај Е-пошта
среда, 06 октобар 2021

 Три члана Швајцарске гарде, елитног корпуса који штити папу, одлучила су да поднесу оставку уместо да се вакцинишу против ковида-19, известио је швајцарски лист „Трибун” у Женеви.

Након што је Ватикан применио нове мере за ковид-19, тројица припадника страже напустила су службу на „добровољној основи”, рекао је портпарол корпуса, а преноси тај лист.

Још три друга регрута, која су до сада била невакцинисана, одлучила су да се вакцинишу, али су привремено суспендовани док нису потпуно вакцинисани, рекао је портпарол Швајцарске гарде.

Здравствена потврда која доказује имунитет на ковид-19 потребна је за улазак у Ватикан од 1. октобра (овде:), преноси Бета.

Такозвана зелена пропусница, првобитно замишљена да олакша путовања међу државама Европске уније, показује да је неко вакцинисан, негативан на тесту или се недавно опоравио од коронавируса.

Међутим, Швајцарска гарда, која свакодневно ради у близини папе, морала је да покаже доказ о потпуној вакцинацији, за разлику од негативног теста.

Готово сви стражари су самци који живе у баракама управо унутар капија Ватикана. Заповедници и ожењени чланови живе у одвојеним становима. Сви чланови имају швајцарско држављанство.

У октобру прошле године је четворо чланова страже било позитивно на ковид-19. 

 

Извор: "Политика"     

Последњи пут ажурирано ( среда, 06 октобар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.