header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow У Руској Цркви најавили нови сусрет папе Фрање и патријарха Кирила
У Руској Цркви најавили нови сусрет папе Фрање и патријарха Кирила Штампај Е-пошта
среда, 13 октобар 2021

 Митрополит Иларион најавио нови сусрет папе римског Фрање и патријарха Кирила

Тема посете папе Фрање Русији тренутно није на дневном реду, али ће доћи до новог сусрета између понтифика и патријарха московског и целе Русије Кирила, рекао је председник Одељења за спољне црквене односе митрополит Иларион (Алфејев) (ОВСЦ) Московске патријаршије, у интервјуу који је у понедељак објавио лист Corriere della Sera.

"Морамо раздвојити две теме - сусрет папе и патријарха и посету папе Фрање Русији. Што се тиче посете, делим мишљење (државног секретара Ватикана) кардинала Паролина, данас не постоје услови за ово, и мислим да не треба да наводим разлоге због којих је она (посета - прим. аут.) тренутно немогућа. Обе стране то знају. Данас такво путовање није на дневном реду наших билатералних односа. Међутим, то не значи да их не треба развијати", рекао је шеф ОВСЦ-а. Митрополит Иларион је такође наговестио да ће нови састанак двојице верских поглавара бити најављен непосредно пре његовог одржавања. "Сетите се, састанак у Хавани најављен је за само недељу дана раније (зато што су руски екуменисти то крили од руског народа као змија ноге – нап. „Борба за веру“). Дакле, када завршимо са припремом другог састанка, објавићемо га недељу дана раније", рекао је он.

_______________

 Препоручујемо:

Уредништво:

О саопштењима Одељења за спољне црквене везе РПЦ поводом Хаванске издаје и Крита

  Игор Артемов: Сусрет у Хавани- тактички корак или уништење Православвља?

Уредништво: Од закаснеле "памети" вајде нема или време жетве злих плодова екуменизма 

Потписивање заједничке екуменистичке декларације у Хавани 2016. године

______________________

Папа Фрања примио је у среду у Ватикану митрополита Илариона, који се налази у Италији на радном путовању по благослову патријарха Кирила. Уочи овог састанка, шеф ОВСЦ-а рекао је руским новинарима да намерава да разговара са понтификом о билатералним односима између РПЦ и Римокатоличке цркве, описујући те односе као „који се развијају веома позитивно“. Он је такође назначио да ће у разговору са понтификом разговарати о "редовним питањима на дневном реду односа између наших цркава".

Током своје претходне посете Риму, митрополит Иларион је, одговарајући на питање РИА Новости, рекао да не искључује нови сусрет папе Фрање и патријарха Кирила, напомињући да „чим је дошло до једног састанка природно је да пре или касније дође и до другог“.

 

Извор: "Борба за веру" / РИА "Новости"

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 13 октобар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.