header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Милан Старчевић: Сајбер пандемија – увод у глобалну трансформацију
Милан Старчевић: Сајбер пандемија – увод у глобалну трансформацију Штампај Е-пошта
петак, 08 октобар 2021

 На порталу „Борба за веру“ читаоци су у последњих неколико месеци могли прочитати чланке који упозоравају о предстојећој новој диверзији у режији владара из сенке под именом сајбер пандемија. Моја маленкост је о овој теми писала половином марта, а писани редови који следе су допуна најновијих истраживања.

У понедељак 4. октобра догодио се до сада највећи прекид рада друштвених мрежа, а  на десетине хиљада људи широм света остали су без интернет конекције. Баш као што је догађај 201 у октобру 2019. био почетни импулс да се за неколико месеци касније прогласи пандемија коронавируса, тако би конференција о сајбер полигону, одржана 9. јула 2021, могла трасирати пут за скору сајбер пандемију, која ће, за разлику од пандемије коронавируса, оставити веће и далекосежније последице. Уз циљане хакерске нападе – регионалне, националне или прекограничне – слика садашњег света ће се изменити. Сајбер напади великих размера на читаву нашу инфраструктуру могли би паралисати комплетан живот. Напајање електричном енергијом, снабдевање водом, транспортни и саобраћајни системи, бензинске пумпе, банке, телекомуникациони системи, ланци снабдевања намирницама итд... изненада би отказали. Злочин је то невиђених размера, наиме, перфидна испрограмирана тотална пљачка човечанства са циљем да се успостави Нови светски поредак. Шта ли је то Бил Гејтс имао на уму када је изјавио да следећа пандемија може десет пута бити гора?

Руска влада и Светски економски форум на истом задатку

По замислима дубоке државе, глобални хакерски напади би требало да паралишу све, и у ту сврху сада су потребни истомишљеници (партнери). Светски економски форум удружио се са руском владом и глобалним банкама у јулу 2020. и јулу 2021. године ради спровођења симулација високопрофилисаних кибернетичких напада који би, у хитним случајевима, довели читаву глобалну економију у застој. Као стварни догађај, ово би отворило пут за велико ресетовање које је планирао Светски економски форум.

Светски економски форум, и пре свега њен извршни председавајући Клаус Шваб, упозоравају светску јавност на кобне последице напада сајбер хакера на интернет. Зато подржавају припремне симулационе вежбе под називом сајбер полигон. Колапс глобалног финансијског система и глобалног система снабдевања, односно енергетских и транспортних путева, насликан је на зиду као претећи сценарио. Ако се осврнемо на прошле најављене катастрофе, скоро све имају заједничку црту: догодиле су се у директној или одложеној вези са симулацијом. То се догодило 11. септембра 2001. године у Њујорку, током лондонског подземнога напада у септембру 2017. године, затим нападом на „Шарли ебдо“ у Паризу и последњи пут на догађају 201 у октобру 2019.

 

Глобална трансформација друштва

Почетком јула 2021. дошло је до сајбер напада (Ransomware-Cyberattacke) на америчку ИТ компанију Kaseya . Овде се радило о изнуђивању новца. Овај сајбер напад погодио је више од 1.000 компанија повезаних са серверима Kaseya. Погођен је и шведски ланац супермаркета Coop, који је морао привремено затворити 800 филијала, јер систем касе више није радио. Није ли овај сценарио био одговарајући за сајбер полигон 9. јула 2021, то јест симулациону игру виртуелних сајбер напада, спонзорисану од стране Светског економског форума? Становништво мора најпре бити у паници због новонасталих проблема како би пристали на мере које произилазе из симулационе игре. Као што је то често случај, редослед је следећи: сајбер напад, рушење рада компанија, паника становништва, а затим решење у виду увођења тоталне контроле становништва. Дејвид Рокефелер је јасно указао на ове преокрете још 1991. године када је дословно рекао: „На прагу смо глобалне трансформације. Потребна нам је само права свеобухватна криза и нације ће пристати на Нови светски поредак.“

 

Губитак слободе на интернету

Термин сајбер пандемија развијен је у вези са симулацијама сајбер полигона Светског економског форума. Претпоставља се да ће се у случају сајбер напада рачунарски вируси ширити муњевитом брзином због глобалних ИТ мрежа и паралисати читаве гране привреде. Отуда и израз пандемија. То би могло утицати на прехрамбене ланце, енергетске компаније, логистичке компаније, банке итд, односно на сва подручја која чине наш практични свакодневни живот. Да би се савладали такви хорор сценарији, креаторима Новог светског поретка потребна је ригорозна изолација, односно блокада интернета. Будући да би сви потенцијално могли бити кибер терористи или барем оператери рачунарског система загађеног вирусом, потребна су ограничења приступа и контроле, као и код пандемије короне, аналогно мерама дезинфекције, ношење маски, тестова, вакцинације. Потпуна контрола ИТ система била би неизбежна.

Уставни адвокат са Харварда Ловренц Лесиг има знање о предстојећем Закону Internet Patriot Act. Ово је повезано са Законом USA Pаtriot Act од 26. октобра 2001, наводним законом о борби против тероризма који је усвојен само шест недеља након уништавања три куле Светског трговинског центра 11. септембра 2001. Изузетно опсежан закон (укупно преко 1.000 страница) тешко да је могао бити састављен за тако кратко време. Може се претпоставити да је већ припремљен и само је чекао свој прави тренутак. Закон је донео невиђено ограничење грађанских права САД. Са новим Законом о „патриотама“ на интернету дошло би до даљег екстремног ограничења права на слободу. Велики сајбер напад, како се предвиђа у сајбер полигону, овде би могао бити покретачки догађај. Пошто би одједном сви постали потенцијални сајбер терористи, свима би приступ интернету био дозвољен тек након интензивног теста личности. Слободно изражавање мишљења отишло би у прошлост. Поново би изговор за Закон била заштита становништва.  


Капитализам заинтересованих страна

Светски економски форум, који међу својим члановима има најбогатију „елиту“ на свету, званично је најавио велики ресет. Ово је оркестрирани прелазак на глобалну економију четврте индустријске револуције, у којој људске раднике све више замењује вештачка интелигенција. Шта ће се догодити са масама људи? Предвиђен је екстремни облик економског фашизма, тзв. Stakeholder capitalism, а с њим и неограничена контрола маса, на пример тако што ће људима ограничити приступ новцу и услугама, ако се не придржавају одређених смерница, закона и прописа. Клаус Шваб је дословце изјавио: „Нећете ништа поседовати и бићете срећни због тога.“

Према плановима Светског економског форума, нови дигитални економски системи, којима управљају централне банке, требало би да контролишу масе незапослених. Овим дигиталним монополима је дозвољено да „искључе“ свачији новац и приступ услугама, ако не поштују одређене законе и прописе. Да би се увео овај радикални систем, познат и као „Капитализам заинтересованих страна“, тренутни систем мора прво да се уруши. Ово рушење, које је потпуни пренос богатства одоздо ка горе, мора се представити народу као нешто добро и потребно. Кризе које изазивају ратове или пандемије најбоље одговарају за овај сценарио. То је управо оно што се тренутно симулира. Сајбер напад, симулиран под именом сајбер полигон, омогућава да се окриве непознати хакери за економски колапс.  

 

Руски хакер у служби обавештајних мрежа

Прича о руском хакеру има за циљ да убеди људе да верују да сајбер претње првенствено долазе из Русије. Подружница Сбербанке под именом BI.ZONE, под контролом руске владе, била је главни организатор симулационе игре сајбер полигон симулације кризе 2020. године. Попут Запада, и влада Руске федерације добила је директно знање о слабим тачкама сајбер одбране великих глобалних институција, банака и компанија. На Западу о томе није било ни најмањег негодовања. Да ли прича о наводном руском хакеру треба да прикрије трагове правих сајбер терориста?

На сајбер полигону 2020.  говорници су били руководиоци великих међународних корпорација са изузетном близином обавештајних кругова. Венди Витморе, потпредседница IBM X-Force Threat Intelligence , говорила је о сајбер претњи. Она је, као и њена компанија, испреплетена са ЦИА-ом, која је недавно ангажовала свог главног службеника за информације директно из IBM X-Force Threat Intelligence. Ова компанија је са америчком обавештајном агенцијом потписала уговор вредан више милијарди долара. Јигал Уна, директор израелске Националне дирекције за кибернетику, упозорио је прошле године на сајбер нападе који би могли да нас одведу у кибернетску зиму, што би значио потпуни друштвени колапс у било ком тренутку. На овој функцији, Уна блиско сарађује са израелским тајним службама. То је такође случај са злогласном израелском јединицом 8200, која се може осврнути на дугу историју електронске шпијунаже против САД -а и других земаља, а сама је одговорна за неколико разорних хакова, укључујући и вирус Stuxnet који је оштетио ирански нуклеарни програм.

 

Закључак

За предстојеће сајбер нападе најважније за сваку особу је да се на то припреми што помаже да се одржи мир који је неопходан за опстанак. За нас Србе најјаче оружје су молитва, пост, добра дела и чување православне вере. Једнако је важно да се може ослонити на залихе засноване на потребама, као што је нпр. вода, храна и лекови, алати итд... Фактор који није мање важан је умрежавање са пријатељима и истомишљеницима „кад за то дође време“ и израда кризног плана, тако да можемо подржати једни друге разноврсним вештинама, талентима, могућностима итд. Најефикаснији „спремач“ је и даље онај који не жели да само сачува своју породицу, себе и пријатеље, већ онај који себе види као део целине коју треба спасити и понаша се у складу с тим: да распрши светлост информација што је више могуће и тиме постане будни посматрач који образује људе који мисле својом главом. На овај начин се може минимизовати штета и савладати свака криза.

 

Коришћени извори:

www.weforum.org/agenda/

https://coronatransition.locals.com/

Internet Patriot Act www.bitchute.com/video/dbaDtEZcZ8WL

www.weforum.org/agenda/2021/01/klaus-schwab-

Youtube: Cyber Attack Is A Cyber Pandemic Coming - Cyber Polygon - Cyber War - Scams And Hacks 2021.

www.konjunktion.info/2021/03/

www.wraltechwire.com/2020/11/23/

www.govconwire.com/2019/03/ibms-juliane-

www.algemeiner.com/

www.timesofisrael.com/israel-gets-
 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 08 октобар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.