header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Шок у супермаркетима: Немце чекају драстична поскупљења основних намирница, могуће и несташице
Шок у супермаркетима: Немце чекају драстична поскупљења основних намирница, могуће и несташице Штампај Е-пошта
петак, 08 октобар 2021

 Основне прехрамбене намирнице у Немачкој драстично поскупљују, а неке од њих би у трговинама ускоро могле да буду и до 25 одсто скупље.

Произвођачи, као што су „Нестле“ или „Хенкел“ тренутно преговарају с великим трговачким ланцима у Немачкој о драстичном повећању цена, пишу немачки медији.

Портал „Лебенсмителцајтунг“, који објављује вести везане уз трговину и храну, пише како и произвођачи тестенине планирају да повисе цене. На пример, тестенина произвођача „Биркел“, највећег немачког произвођача сушене тестенине, могла би поскупети 19 одсто, а тестенина произвођача „Буитони“ чак 25 одсто.

Разлог поскупљења је скок цена шећера, житарица и других састојака које су у последњих годину дана скочиле 40 одсто.

Велики трговачки ланци у Немачкој и даље покушавају да се боре против планираног повећања цена које најављују произвођачи. То би могло довести и до несташице неких производа у трговинама.

У прошлости код оваквих ситуација, неки трговачки ланци нису наручивали одређене производе како би извршили притисак на произвођаче и тако покушали да спрече повећање цена.

У интервјуу за немачки „Билд“, Бернхард Бурдик из потрошачког центра у Северној Рајни-Вестфалији предлаже ослобађање од ПДВ-а за воће и поврће како би здрава храна остала приступачна.

 

Извор: "Спутњик"

Последњи пут ажурирано ( субота, 09 октобар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 40 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.