header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Протести у Италији против ковид пропусница: Ватикан и лука у Ђенови блокирани Штампај Е-пошта
петак, 15 октобар 2021

 Масовни протести избили су у бројним градовима широм Италије, након што је земља увела обавезне ковид пропуснице за све раднике. Италијани су поручили да неће попустити, а демонстранти су направили блокаде у градовима.


 Зелена пропусница је од данас обавезна на свим радним местима у Италији, а уколико је запослени немају ризикују казну од чак 1,500 евра. Да би добили зелену пропусницу Италијани морају да буду вакцинисани бар једном дозом или да су прележали ковид у последњих шест месеци.

Ова одлука владе додатно је разбеснела Италијане, који данима уназад протестују због ковид пропусница. Од раног јутра демонстранти су почели да се окупљају широм земље. У Ђенови је неколико стотина људи поручило „Без ковид потврде, без фашиста“, а лука у том граду је блокирана сатима.

Полиција је у Риму већ морала да интервенише, како би зауставила демонстранте да блокирају главну улицу у граду. Како су саопштиле градске власти, највећи прилив људи у Риму очекује се у поподневним сатима, те су у току припреме за могуће инциденте.

Док Рим очекује удар, Ватикан је већ у блокади. Протестанти су покушали да се пробију до трга Светог Петра, па је полиција поставила барикаде око трга.

Из војних касарни отерани су сви који немају ковид потврду, што је изазвало револт Војног синдиката.

 

Извор: "Нова.рс"

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 15 октобар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 105 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.