header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Мрежни оператери у Аустрији се припремају за „блекаут”
Мрежни оператери у Аустрији се припремају за „блекаут” Штампај Е-пошта
уторак, 19 октобар 2021

 Ризик за дужи и шири нестанак електричне енергије, такозвани „блекаут”, према мрежним оператерима у Аустрији наредних година биће све већи.

Прелазак на нове изворе енергије су, када је реч о безбедности снабдевања, највећи изазов, наведено је на форуму о безбедносни снабдевања електричном енергијом.

Министарство одбране је проценило ризик од „блекаута” у Аустрији, у актуелном извештају, веома високим, пренео је Јоанес Цимербергер, директор оператера „Линц Штром”.

 ______________________

Аустријанци су у јануару 2021. године спасили Европу од катастрофе нестанка струје

 http://borbazaveru.info/content/view/14047/77/

____________________

Указао је да је до поремећаја у европској мрежи и „блекаута” дошло почетком године на југоистоку Европе, када је испадање једног постројења у Хрватској дошло до ширег поремећаја у снабдевању струјом у деловима југоисточне Европе.

Нестанак струје се догодио, каже Цимербергер, у року од свега 43 секунде.

„То иде тако брзо да човек не може да предузме одговарајуће мере”, објаснио је он, преноси Танјуг.

У Аустрији, навео је, показало се да постоје безбедносни механизми који су добро одреаговали, па је мрежа стабилизована за само један сат.

Задатак оператера у наредним годинама биће пре свега да се припреми за могући „блекаут” са циљем спречавања ширег нестајања струје, речено је на Форуму.

У Аустрији се вежба редовно случај „блекаута”, и предузимају друге мере, као што је обука особља.

Цимерберг указује да ће у будућности бити потребно додатно финансирање како би се осигурала безбедност у снабдевању енергијом.

Директор „Viner nece” Томас Мадербахер каже да је неопходно успоставити капацитете којим би се могло управљати, а обновљиви извори немају те могућности, због чега се још увек морају користити фосилни избори.

„Важно је да се приликом преласка на обновљиве изворе припази да постоји и даље капацитет којим се може управљати. Неопходан је постепени прелазак”, објаснио је он.

 

Извор: "Политика"

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 19 октобар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 45 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.