header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Ник Корбишл: Не постоји већа вест на свету од Ивермектина
Ник Корбишл: Не постоји већа вест на свету од Ивермектина Штампај Е-пошта
уторак, 19 октобар 2021

 „У овом тренутку не постоји већа вест на свету од Ивермектина“ -

каже најпродаванији аутор Њујорк тајмса“.

Па зашто је онда новинари не објављују?

Мајкл Капуцо, најпродаванији аутор Њујорк тајмса, недавно је објавио чланак под насловом „Лек који је дешифровао  Ковид“. Чланак од 15 страница бележи огромну борбу доктора који су у првом реду одбране на свим континентима, да се лек Ивермектин одобри као терапија за лечење Ковид-19, као и неуморне напоре новинара, медија и компанија на друштвеним мрежама да те планове осујете.

Због Ивермектина, каже Капуцо, „стотине и хиљаде, тачније милиони, људи широм света, од Утар Прадеша у Индији до Перуа и Бразила, остају живи а не умиру.“ Ипак, медији су учинили све што могу да „раскринкају“ идеју да Ивермектин може послужити као ефикасан, лако доступан и приступачан третман за Ковид-19. Они су одбацили аргументе здравствених регулатора широм света да једноставно нема довољно доказа који оправдавају његову употребу.

Са своје стране, Капуцо је као репортер, „својим очима видео другу страну приче“ која није нигде објављена. Причу о многим пацијентима у САД којима је Ивермектин спасио животе и о пет лекара који су водили битку за спасавање живота широм света, Полу Марику, Умберту Медурију, Хосе Иглесиасу, Пјеру Корију и Џоу Варону. То су све високоодликовани лекари. Својим вођењем Савеза за критичну негу Ковид-19 на првој линији фронта (FLCCC), већ су побољшали третман Ковид-19 откривајући и промовишући употребу кортикоидних стероида против вируса. Али њихови позиви на употребу Ивермектина наишли су на зид отпора здравствених регулатора и на зид ћутања медија.

„Заиста бих волео да свет види обе стране“, јада се Капуцо. Али, нажалост, већина новинара није заинтересована да исприча другу страну приче. Чак и да јесу, њихови издавачи би вероватно одбили да то објаве.

То може објаснити зашто је Капуцо, новинар који је шест пута номинован за награду Пулицер, најпознатији по својим бестселерима Њујорк тајмса, публицистичким делима Близу обале и Соба убиства, на крају објавио свој чланак о Ивермектину у Маунтин хоуму, месечном локалном часопису за планине Пенсилваније и регион Њујорк Фингер Лејкс, чији је уредник Капуцова супруга. То је и разлог зашто сам одлучио да данашњи пост посветим Капуцовом чланку. Једноставно речено, што је могуће више људи, посебно новинара, мора прочитати његову причу.

Како сам Капуцо каже: „Не знам за већу причу на свету."

 

Потпуно помрачење вести

Дана 8. децембра 2020. године, члан ФЛЦЦЦ-а, др Пјер Кори, дао је деветоминутно страствено сведочење на састанку Одбора за унутрашњу безбедност Сједињених Држава о моћним антивирусним, противупалним предностима Ивермектина. Укупно 9 милиона људи (укључујући и мене) погледало је видео на Јутјубу пре него што га је уклонио Гугл, власник Јутјуба. Како Капуцо исцрпно износи, и традиционални и друштвени медији су се потрудили да задрже људе у мраку о Ивермектину. То је било толико ефикасно да чак и у неким земљама које су имале највећу корист од његове употребе (попут Мексика и Аргентине) многи људи нису свесни његовог постојања. И то не чуди с обзиром на то колико мало информација заправо продире у јавност.

Помрачење вести од стране водећих светских медија сручило се на Ивермектин попут гвоздене завесе. Новинари који су трубили о терору Ковид-19 у Индији и Бразилу нису пријавили да је Ивермектин сломио варијанту П-1 у бразилским кишним шумама и убио Ковид-19 и све његове варијанте у Индији. То што је Ивермектин спасавао десетине хиљада живота у Јужној Америци није била вест, али исмевање сељака са континента због узимања коњске пасте јесте. Новинари су порицали светско знање о најефикаснијим терапијама које спасавају животе у време пандемије, рекао је Кори, посебно међу старијим особама, особама тамније пути и сиромашнима, док су кршили руке због трагедије различитих стопа смртности.

Три дана након Коријевог сведочења, репортер за проверу чињеница „Асошиејтед преса интервјуисао је Корија који је двадесет минута препричавао све постојеће доказе са суђења (преко петнаест насумичних и неколико опсервационих суђења) који сви показују драматичне предности Ивермектина. Затим је написала: „ПРОЦЕНА АСОШИЕЈТЕД ПРЕСА: Нетачно. Нема доказа који потврђују да је Ивермектин сигуран или ефикасан третман против Ковид-19.“ Као и многи критичари, она није детаљно истражила податке или доказе о Ивермектину, већ је само одбацила због „недовољних доказа“, цитирајући уместо тога недостатак препорука Националног института за здравље или Светске здравствене организације (СЗО). Било који детаљни опис стварних доказа ставио би АП и агенције за јавно здравље у тешку позицију да објасне како се животи хиљада сиромашних људи у земљама у развоју не рачунају по овим питањима.

Не само у медијима, већ и на друштвеним мрежама, Ивермектин је инспирисао чудан нови облик западног и фармацеутског империјализма. Бразилско министарство здравља објавило је 12. јануара 2021. године за својих 1,2 милиона следбеника да не чекају са Ковид-19 док не буде прекасно, већ да „оду у здравствену јединицу и затраже рано лечење“, након чега је Твитер уклонио званичну изјаву о јавном здрављу суверене пете највеће нације на свету због „ширења обмањујућих и потенцијално штетних информација“ (рани третман је код за Ивермектин). Словачко Министарство здравља објавило је 31. јануара на Фејсбуку своју одлуку да дозволи употребу Ивермектина, због чега је Фејсбук уклонио тај пост и уклонио целу страницу на којој се налазио (тим Ивермектин за лекаре) са 10.200 чланова из више од 100 земаља.

 

Успех Ивермектина у борби са Ковид-19

У Аргентини, професор и доктор Хектор Карваљо, чије су профилактичке студије чувене међу другим истраживачима, каже да је сва његова научна документација о Ивермектину брзо уклоњена са интернета. „Плашим се“, писао је Марику и колегама, „да смо погодили најосетљивији орган код људи: новчаник…“ Како се Коријево сведочанство приближавало броју прегледа од 9 милиона, Јутјуб, који је у власништву Гугла, обрисао је његово званично сведочење пред Сенатом, уз објашњење да угрожава заједницу. Коријев највећи глас је утишан.

Најснажнији ентитет на земљи

Малком Икс једном је назвао медије најснажнијим ентитетом на земљи. „Они имају,“ рекао је, „моћ да невиног учине кривим и кривог невиним, и то је моћ. Зато што они контролишу умове масе.“ Данас је та моћ прожета са моћи највећих светских технолошких и друштвених медијских компанија. Заједно друштвени и традиционални медији имају моћ да учине да лек који је спасио вероватно милионе живота током тренутне пандемије нестане из разговора. Када га и помињу, скоро увек је у негативном светлу. Неке медијске организације, укључујући „Њујорк тајмс“, чак су додале реч „контроверзно“ испред речи Ивермектин - лека који је учинио толико доброг у свом 40-годишњем животу да су његови творци 2015. добили Нобелову награду за медицину.

Без обзира на то, многи лекари на првој линији фронта покушали су да увере своје здравствене регулаторе у ненадмашну ефикасност и безбедност Ивермектина као терапије за лечење Ковида. Они укључују др Тесу Лори, истакнутог независног медицинског истраживача која, како извештава Капуцо, процењује безбедност и ефикасност лекова за СЗО и Националну здравствену службу (НЗС) како би поставили смернице међународне клиничке праксе:

„Она је прочитала свих двадесет седам студија о Ивермектину које је Кори цитирао. Добијени докази су доследни и недвосмислени“, изјавила је и послала брзу мета-анализу, епидемиолокални статистички преглед више студија који се сматра највишим обликом медицинског доказа, директору НЗС-а, члановима парламента, као и видео запис премијеру Борису Џонсону са поруком „добра вест... да сада имамо чврсте доказе о ефикасном лечењу Ковид-19 ...“ и Ивермектин треба одмах „глобално и систематски усвојити ради превенције и лечења Ковид-19“.

Игнорисана од стране британских челника и медија, Лори је сазвала целодневну БИРД видео конференцију – Развој ситуације о препоруци Ивермектина у Британији - са више од шездесет истраживача и лекара из САД-а, Канаде, Мексика, Енглеске, Ирске, Белгије, Аргентине, Јужне Африке, Боцване, Нигерије, Аустралије и Јапана. Они су вредновали лек користећи потпуни „оквир за доношење одлука“ који је „златни стандардни алат за развој смерница клиничке праксе“ који користи СЗО, и дошли су до закључка да би Ивермектин требало да покрије свет.

„Понајвише можете ми веровати јер сам и ја доктор, пре свега“, рекла је Лори премијеру, „са моралном дужношћу да помажем људима, да не наносим штету и да спасавам животе. Молимо вас да сада почнемо да спасавамо животе.“ Није добила одговор.

Користи Ивермектина потврдили су и др Ендру Хил, реномирани фармаколог Универзитета у Ливерпулу и независни медицински истраживач, и виши истраживач Светске здравствене организације/УНИТАИД истраживач потенцијалних третмана за Ковид-19. Хилов тим од двадесет и три истраживача у двадесет три земље известио је након девет месеци тражења лека против Ковид-19 и проналаска само неуспеха попут Ремдесивира -„пољубили смо много жаба“ - Ивермектин је била једина ствар која је деловала против Ковид-19, а његова сигурност и ефикасност били су запањујући -„заслепљујуће позитивни“, рекао је Хил, и „трансформативни“. Истраживач СЗО закључио је да је Ивермектин смањио смртност од Ковид-19 за 81 одсто.

 

Због чега се толико одуговлачи?

Ипак, већина здравствених регулаторних тела и влада настављају да одуговлаче. Кажу да је потребно више доказа. За то време, доктори у већини земаља широм света немају ране амбулантне лекове који би могли да им помогну у борби против најгоре пандемије у овом веку. Ослањајући се на своје искуство, Капуцо описује одсуство третмана за Ковид-19 као глобалну кризу: „Када је моја ћерка Грејс, потпредседница једне њујоршке рекламне агенције, недавно оболела од Ковид-19, стављена је у карантин у „хотел Ковид“ на Тајмс скверу са бескућницима и путницима у карантину. Браве на вратима њене собе су уклоњене. Медицинске сестре ходале су ходницима како би је држале у соби и будиле сваке ноћи ради провере виталних функција -да је не лече, јер не постоји одобрен третман за Ковид-19; само у случају да јој кисеоник падне, пребацили би је у болницу, где постоји само један одобрени третман за Ковид-19, стероиди који могу спречити отказивање плућа.

Постоје три могућа објашњења зашто здравствена регулаторна тела одбијају да одобре употребу изузетно обећавајућег, добро подношљивог лека без етикете какав је Ивермектин:

§ Као генерички лек, Ивермектин је јефтин и широко доступан, што значи да би Биг Фарма зарадила много мање новца ако би ово постало почетна терапија против Ковида.

§ Друге фармацеутске компаније развијају своје нове терапије за Ковид-19 који би се морали директно такмичити са Ивермектином. Они укључују оригиналног произвођача Ивермектина, Мерк, који има антивирусно једињење молнупиравир, које је у трећој фази клиничких испитивања за Ковид-19. То би могло објаснити недавну изјаву компаније у којој се тврди да „нема никаквих научних основа за потенцијални терапеутски ефекат Ивермектина на Ковид-19.

§ Ако се одобри као терапија за Ковид-19, Ивермектин би чак могао угрозити одобрење за хитну употребу дато вакцинама против Ковид-19. Један од основних услова за одобрење хитне употребе вакцина које се тренутно користе против Ковида је да не постоје алтернативни третмани за ту болест. Као такви, ако би Ивермектин или неки други обећавајући лек, попут Флувоксамина, били одобрени као ефикасан рани третман за Ковид-19, вакцине би могле остати без дозволе.

Ово би могло да објасни зашто повољни, лако доступни и минимално токсични лекови нису добили нову намену за употребу против Ковида, упркос све већем броју доказа који потврђују њихову ефикасност.

Ивермектин је већ одобрен као терапија против Ковид-19 у више од 20 земаља. Оне укључују Мексико, где је градоначелник Мексико ситија, Клаудија Шајнбаум, недавно рекла да је лек смањио хоспитализацију за чак 76%. Од прошле недеље, 135,000 становника града добило је овај лек као терапију. Влада Индије – друге најбројније државе у свету и једне од највећих светских произвођача лекова – такође је препоручила употребу Ивермектина као ране амбулантне терапије против Ковид-19, што је у директној супротности са саветима СЗО.

Др Викас П. Сукхатме, декан Медицинског факултета Емори, недавно је написао у колумни за „Тајмс ов Индија“ да ће употреба лекова попут Ивермектина и Флувоксамина у Индији вероватно „брзо смањити број пацијената са Ковид-19, смањити број оних који захтевају хоспитализацију, додатни кисеоник и интензивну негу и побољшати исходе код хоспитализованих пацијената.

Четири недеље након што је влада укључила Ивермектин и Будезонид у своје процедуре за рано лечење, земља је забележила најнижи број случајева у 40 дана.

У многим индијским регијама број случајева опада готово вертикално. У главном граду Делхију, као и у Мексико ситију, број хоспитализованих је опао. У року од 10 дана попуњеност јединица за интензивну негу пала је са 99% на 70%. Смртни случајеви такође опадају. Однос позитивности теста опао је са 35% на 5% за само месец дана.

Један изузетак од овог тренда је држава Тамил Наду, где случајеви и даље расту. Ово може имати везе са чињеницом да је новоизабрани гувернер државе, МК Сталин, одлучио да искључи Ивермектин из регионалног протокола лечења у корист Ремдесивира. Резултат? Пораст случајеви. Крајем прошле недеље, Сталин је поново преокренуо курс и поново узео Ивермектин.

Формиран је јасан образац међу народима и територијама који снажно подржава наводну ефикасност Ивермектина. И та ефикасност је обилно доказана у три мета-анализе.

Одлука Индије да усвоји Ивермектин, укључујући и као профилаксу у неким државама, већ је потенцијална промена игре. Као што сам написао пре три недеље, ако број случајева, хоспитализација и смртних случајева опадне у Индији тако брзо као у другим земљама које су усвојиле Ивермектин, то би чак могло постати прекретница. Али да би се то догодило, вести морају допрети до довољно очију и ушију. А да би се то догодило, репортери морају, како каже Капуцо, почети радити свој посао и извештавати обе стране ове битне приче.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

Извор: "Борба за веру" / https://www.globalresearch.ca/i-

Приредио: Милан Старчевић

Последњи пут ажурирано ( среда, 20 октобар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.