header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Превише поштен да би водио корпоративни медиј?
Превише поштен да би водио корпоративни медиј? Штампај Е-пошта
четвртак, 21 октобар 2021

 Другог августа ове године, десио се изузетан догађај у свету корпоративних медија: Један уредник јавно се извинио читаоцима због пропагандистичког (или једноставније речено – лажног) извештавања о ‘пандемији’… (овде:)

Човек који се усудио да овако изневери газде корпоративних медија и њихову хорор причу, био је – ни мање, ни више – него главни уредник моћног немачког таблоида Билд, Џулијан Рајхелт. Он се јавно извинио деци због „политике која их је, ових годину и по, учинила жртвама насиља, запостављања, издвојености и усамљености.“ Због кампање застрашивања.

Ево његовог извињења на немачком, енглеском и француском језику:

      

___________________

Видео са преводом на хрватски

Клик на слику:

_____________________

На одмазду није требало дуго чекати. Јуче је отпуштен из Билда уз оптужбе и истрагу за сексуално злостављање и корупцију, након што се прича о главном уреднику Билда појавила у – Њујорк Тајмсу!

Сасвим је онда разумљиво због чега је огромна већина гледалаца испод горњег видеа коментарисала да је у питању очигледно медијско дисциплиновање.

Али чак и да није тако, чак и да је Рајхелт заиста починио све те злочине, морате се запитати како је могуће да је неко таквог човека онда уопште запослио и поставио на врх медијске пирамиде у Немачкој. Нису ли то исти они који су ‘открили’ његов злочин?

Или су прекасно открили да је он ипак био превише поштен за шефа корпоративног медија?

И наравно, не заборавимо најважније питање: За све оно што се у медијима и даље свом снагом ради, никако није довољно само извињење…

 

Извор: https://hive.blog/hive-122315/@lighteye/too-

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 21 октобар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.