header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Колин Пауле умро од короне, био вакцинисан
Колин Пауле умро од короне, био вакцинисан Штампај Е-пошта
среда, 20 октобар 2021

 Бивши амерички државни секретар Colin Powell преминуо је у понедељак ујутро од компликација проузокованих  COVID-om. Имао је 84 године.

Његова породица објавила је саопштење на Facebook-у у којем се каже:

“Генерал Colin L. Powell, бивши државни секретар САД-а и председавајући заједничког начелника штаба, преминуо је јутрос због компликација изазваних Covidom 19.”

“Био је потпуно вакцинисан. Желимо да се захвалимо медицинском особљу у Националном медицинском центру Walter Reed на њиховом брижном лечењу. ”

“Изгубили смо дивног мужа, оца, деду и сјајног Американца.

Powell је за собом оставио супругу Alma Powell и троје деце са породицама али и велик број жртава ратова и разарања у којима је учествовао.

Амерички Генерал са четири звездице био је први црни државни секретар.

Служио је под неколико републиканских администрација укључујући Ronald Reagan-a, George H. W. Bush-a i George W. Bush-a.

Такође, од 1991. до 1993. био је председавајући Заједничког начелника штаба за Bill Clinton-а након што је именован на ту дужину на пола пута док је Bush Sr био на дужности те активно учествовао у цепању Југославије.

До данашњег дана, Powell је једини црнац који је икада био председник Заједничког штаба.

Упркос томе што је био доживотни републиканац, Powell је у јуну 2020. рекао да планира да гласа за Џоа Бајдена јер се Трамп “удаљио” од Устава и био је искључен због председникове склоности да вређа “свакога ко се усуди говорити против њега”.

Похвалио је и друге пензионисане генерале који су осудили тадашњег председника-посебно као одговор на протесте који су настали након смрти George Floyd-a.

“Мислим да оно што сада видимо са најмасовнијим протестним покретом који сам икада видео у свом животу, мислим да сугерише да земља постаје паметна у овоме и да то више нећемо трпети”, изјавио је Powell тада за CNN -у.

 

Powell је рођен од јамајчанских миграната који су дошли у Њујорк, а одрастао је у јужном Бронксу, према његовој биографији.

Прво се придружио војсци као део Корпуса за обуку резервних официра (РОТЦ) током факултета, а након дипломирања је служио као поручник војске.

Нама је познат по томе што је је играо једну од главних улога у растурању Југославије као и бомбардовању наше земље 1999. године. Подржавао је Клинтона као што је и недавно изјавио да даје велику подршку данашњем америчком председнику Бајдену.

 

Извор: "Нулта Тачка" / DailyMail

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( среда, 20 октобар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 11 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.