header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Аустрија: Очајнички напад на становништво
Аустрија: Очајнички напад на становништво Штампај Е-пошта
среда, 27 октобар 2021

 ЗАКЉУЧАВАЈУ НЕВАКЦИНИСАНЕ, А СВЕ ВИШЕ ВАКЦИНИСАНИХ ОБОЛИ ОД КОРОНЕ

Ситуација с вирусом у земљи и даље је напета. 1.897 нових случајева коронавируса у понедељак, 2.590 у уторак,  3.727 у среду ,  3.648 у четвртак  и  3.582 у петак  - број нових инфекција у Аустрији се повећава. У посљедња 24 сата у целој Аустрији било је укупно 3.756 нових инфекција и 12 смртних случајева.

Нови аустријски канцелар Александер Шаленберг и министар здравља Волфганг Мукштајн сазвали су конференцију за новинаре у седишту владе у Бечу на којој су након договора с челницима девет аустријских покрајина представили ново пооштрење мера заштите од коронавируса, које се односи, како су истакли, само на невакцинисане Аустријанце.

"Договорили смо једногласно да у постојећи корона план (са три нивоа) мера заштите од пандемије коронавируса уведемо још два додатна нивоа", рекао је Шаленберг. "Пандемија још није видљива у ретровизору, иако располажемо с довољно вакцина", истакао је, додавши:

"Без икакве потребе нашли смо се четвртом таласу невакцинисаних."

Случајеви заразе короном код вакцинисаних људи недавно су довели до жестоких расправа. 5.834.562 особе (65,32 посто укупног становништва) примиле су барем једну дозу вакцине против короне у Аустрији, од чега се 5.547.389 особа (62,10 посто) сматра потпуно вакцинисаним. А 200.460 људи  већ је примило трећу дозу. 

Према подацима АГЕС -а, број инфицираних , а вакцинисаних расте. У последње четири календарске недеље догодило се 10.189 случајева од 30.270 симптоматских лабораторијски потврђених случајева инфекције који су у потпуности вакцинисани. То одговара 33,7 посто.

Чак и ако ова открића изазивају расправу, а удео се значајно повећао последњих дана, уверавају виролози да је то било за очекивати. "Нема места за панику"  рекла је недавно за "орф.ат" Моника Редлбергер-Фритз, вирологиња у МедУни Бечу. "А они који се ионако разболе имају само благе симптоме као што су кашаљ, цурење из носа и лагана температура."

Главни параметар за прелазак из једне фазе у другу је оптерећење пацијената коронарних јединица интензивне неге. Аустрија је тренутно на 1. степену са 224 пацијента на интензивној нези.

Други ниво биће уведен када се јединице интензивне неге попуне са 300 пацијената, а трећи са 400.

Са новоуведеним четвртим нивоом и 500 кревета интензивне неге, што значи оптерећење интензивне неге од 25 одсто, садашње мере се пооштравају. У ресторане, кафиће и друге угоститељске објекте, као и хотеле, а на манифестације и у посету болницама и старачким домовима могу да иду само они који су вакцинисани и они који су прележали заразу корона вирусом. На радно место, поред вакцинисаних и болесних, могу да дођу и ПЦР тестирани.

Са петим степеном заштитних мера и попуњеношћу 600 постеља на интензивној нези, односно 30 одсто преоптерећености капацитета јединица интензивне неге, ступа на снагу најстрожи режим за невакцинисане до сада.

За невакцинисане је уведено закључавање и они ćе моćи да изађу на улицу само у изузетним случајевима, када иду на посао, купују намирнице или се брину о блиској особи.

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

Извор: "Експрес вести"

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 27 октобар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.