header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Круна за антихриста
Круна за антихриста Штампај Е-пошта
петак, 12 новембар 2021

 Ово је тема коју чак и мало православних познаје. Погледајте пажљиво златну круну коју су Јевреји из Хабада припремили за сусрет и крунисање свог машијаха (за православне антихрист).

Као што се види, они су у круну монтирали као две издувне цеви, попут „чаураза антихристове рогове. Без рогова на глави, ову златну круну неће моћи да стави на главу!

Као касније јеретици-паписти и Мојсије је приказиван са роговима. Зашто? Зато што су Јевреји погрешно превели део Библије. Излазак читамо у њиховом преводу: „Када је Мојсије сишао са горе Синај, а две плоче откровења биле су у Мојсијевој руци када је сишао са горе, Мојсије није знао да му је лице постало рогато, јер је Бог говорио са њим“ (Излазак 34: 29).

Погледајмо текст на ивриту:

כי קרן אור פניו

А за оне који – као и ми – не читају иврит:

ky qrn ‘wr pnw

Занима нас реч qrn. Чињеница је да се у семитској традицији самогласници не пишу, а реч qrn се може читати на неколико начина, посебно:

1) qeren – рог;

2) qeren – зрак;

3) qaran – сијао, зрачио, исијавао

Из тог разлога, дакле, превод овог места треба да буде управо такав какав је код православних: „И кад Мојсије силажаше с горе Синајске, и држаше у руци две плоче сведочанства силазећи с горе, не знаше да му је лице постало светло, јер је Бог говорио са њим“  (Излазак 34, 29).

Зато су хабадовци и уверени да ће њихов машиах, када се појави, имати рогове. И не метафорички, већ као код јарца, или њиховог оца ђавола, који се свуда приказује са козјим роговима. Нека им Господ запрети!

Напомена:

на древним сликама, цртежима, мозаицима, па чак и скулптурама Јевреја и римокатоличких јеретика, Мојсије је приказан са РОГОВИМА.

 
 
 
 
 
 


Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

          Извор: "Борба за веру" / "Москва Трећи Рим"

Последњи пут ажурирано ( петак, 12 новембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 82 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.