header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Шта се крије иза речи Џефа Безоса да ће се милиони људи временом преселити са Земље у свемир
Шта се крије иза речи Џефа Безоса да ће се милиони људи временом преселити са Земље у свемир Штампај Е-пошта
четвртак, 18 новембар 2021

 Увод „Борбе за веру“:

Да су супербогаташи на планети Земљи одлучили да је – по сваку цену – учине мање настањеним местом, говори и недавни интерјвуу власника „Амазона“ и другог на ранг листи најбогатијих људи на свету Џефа Безоса.

Уколико оставимо по страни Безософу научну фантастику, или – боље речено – реторички параван, да ће већина човечанства бити пресељена у огромне цилиндричне свемирске колоније, остаје огољена њихова права намера – о чему он и говори – да на Земљи остане само неколицина одабраних.

Свест (савест немају) ових људи је једна потпуно друга и другачија димензија, и излишно је решавати енигму када је све тако очигледно. Безос је избегао да одговори на питање ко ће одлучити ко ће у будућности живети на Земљи, јер је би било превише да отворено открије план. Из избегавања одговора, међутим, добијамо један други одговор – одговор о свести и идеологији ових људи -  а то је сатанизам.

Наиме, прича о свемирским капсулама и стаништима само је димна завеса, параван и прашина за људи навикнуте на филмове научне фантастике. Депопулација Земље траје већ дуго, а у завршну фазу ушла је вакцинацијом против COVID-19. Па тако, Безосову причу о слању свих осим неколицине у цилиндричне свемирске колоније треба разумети као „испраћање“ огромне већине човечанства у један други свет (он верује да је цилиндричног облика). Уколико то тако не схватимо, остаћемо слепи код очију, а Безос, Маск и дружина биће нам симпатични технотрони богаташи који су „полудели“ од пара, па просто не знају шта ће са собом. Не, они тачно знају шта ће са собом, и шта ће са нама. Међутим, на њихову жалост, не знају да ће са њима - када му више не буду потребни -  њихов господар и инспиратор! - да ће их преселити са Земље у своју „свемирску колонију", у којој је вечни мрак, плач и шкргут зуба...

 Јер, „човек снује, а Бог одређује“!

+ + + Човечанство ће у будућности већину производње изместити у свемир. На земљи ће остати само одабрани

 Човјечанство ће премјестити већину индустрије у свемир и дозволити само неколицини одабраних да остане на нашој планети, која ц́е бити претворена у природно одмаралиште, према ријечима бизнисмена Џефа Безоса.

Милијардер и власник компаније Амазон је са ентузијазмом подијелио своја предвиђања о томе како ће људска цивилизација изгледати у будућности – при чему је лично помогао да се та будућност приближи – током говора на годишњем Игнатиус Форуму у Вашингтону.

Он очекује да огромне цилиндричне свемирске колоније које се врте стварају вјештачку гравитацију за милионе становника да преузму већину индустријске производње. У међувремену, Земља ће бити претворена у природни резерват са ограниченим приступом, сличан америчким националним парковима данас.

"Ово мјесто је посебно, не можемо га уништити", рекао је оснивач Амазона о нашој планети.

"Милиони људи ће се временом преселити са Земље у свемир. А то је визија 'Блуе Оригин'-а – милиони људи који раде у свемиру", рекао је он, мислећи на своју фирму.

"Вијековима ће се већина или много људи родити у свемиру. Биће то њихов први дом. Они ц́е се родити на овим колонијама, они ће живјети на овим колонијама. Они могу да посјете Земљу као што бисте ви посјетили Национални парк Јелоустон", предвидио је Безос.

Он је рекао да ће и саме колоније 'имати ријеке, шуме и дивље животиње', што је вјероватно извело његов говор из домена футурологије и окренуо оптимистичној научној фантастици. Амазон је неславно сналажљив када је у питању стискање својих радника за сваки пад продуктивности. Зато је сличан ружичасти опис "фабричких градова Амазона" који рјешавају економску неједнакост у САД наишао на ужас, када га је предложио колумниста Блумберга у септембру.

Безос се позвао на физичара са Принстона Џерарда О’Нила, који је 1976. предложио концепт свемирских станишта, као извор инспирације за њега. Рекао је да је врста експанзије коју је предвидио неизбјежна, ако човјечанство жели да расте на одржив начин.

"Ова Земља може да издржи, рецимо, 10 милијарди људи до одређеног степена. Морали бисмо заиста напорно да радимо да бисмо схватили како да то урадимо без деградације планете… Сунчев систем може да издржи трилион људи", рекао је он.

Предузетник није коментарисао ко мисли ко ће одлучити ко ће у будућности живети на Земљи, на питање домаћина догађаја Ади Игнатиуса. Ако је историјски преседан било који показатељ, могу бити укључене привилегије које се дају богатством и статусом.

О предностима Безосовог статуса као једног од најбогатијих људи на Земљи говорило се у интервјуу, када се Безос хвалио да је успио да добије камео у својој омиљеној филмској франшизи, Звјезданим стазама.

"То није било лако добити", рекао је о свом појављивању у играном филму "Звјездане стазе: Даље" из 2006. "Инсистирао сам на улози са говором, што је закомпликовало цијели сценарио", рекао је он.

У филму, Безос је носио ванземаљске протезе и имао је једну реченицу: "Говори нормално". Рекао је да је „закуцао“, изазвавши смијех публике.

Говорећи о Блуе Оригин-у, милијардер је упоредио своју фирму са барнстормерима из раних дана авијације. Рекао је да ц́е вођење богатих туриста на суборбиталне летове претворити у „амбасадоре Земље“, који ц́е се залагати за повец́ање истраживања свемира у име заштите наше планете. Ово ц́е дати више ресурса за стварање рутине свемирских путовања с људском посадом, слично као што су стари двокрилци еволуирали у данашње путничке авионе, рекао је он.

„Тежи дио није путовање у свемир – тај дио је ријешен 1960-их. Не поновна употреба - спејс шатл је то урадио. Тежак дио је оперативна поновна употреба“, рекао је он. "Потребна је пракса да би се то исправно постигло."

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: "Мондо"

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 18 новембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.