header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Да ли је катастрофална енергетска криза у Украјини исценирана да је гурну у рат Русијом?
Да ли је катастрофална енергетска криза у Украјини исценирана да је гурну у рат Русијом? Штампај Е-пошта
уторак, 23 новембар 2021

 Пакао који прети Украјини:

Градоначелник Одесе допустио могућност умирања људи због нестанка струје

Градоначелник Одесе Генадиј Труханов је током састанка оперативног штаба упозорио на могућност планског искључења струје у граду (Rolling blackout). Градоначелник је напоменуо да је то "питање живота и смрти" за пацијенте са COVID-19 којима је потребна подршка кисеоником.

Према речима Труханова, он је на састанку у регионалној администрацији упозорен на могући нестанак струје, пренела је украјинска интернет публикација «Страна.ua».

 Искључење у овом случају није само искључивање фрижидера или седење без светла уз светлост свећа. За оне који су на снабдевању кисеоником, ово је питање живота и смрти“, рекао је Труханов.

Подсетимо, прошлог понедељка је градоначелник Кијева Виталиј Кличко упозорио на могућност пројектованих (намерних) искључења струје у Украјини.

Кличко је недавно изјавио: „Знамо колико је тешка ситуација. Знамо да данас 12 предузећа која производе топлотну и електричну енергију немају довољно резерви угља. Знамо да нема довољно резерви гаса у складиштима“, рекао је градоначелник Кијева.

________________

 Енергетска катастрофа у Украјини - без струје остају чак и болнице

 http://borbazaveru.info/content/view/15103/33/

 Уредништво: У Украјини искључено 90 одсто капацитета термоелектрана; спремајмо се и ми...

 http://borbazaveru.info/content/view/15134/33/

________________

Истовремено, шеф Украјинског савеза индустријалаца и предузетника Анатолиј Кинах упозорио је да ће у Украјини почети планска искључења која ће утицати не само на регионе, већ и на Кијев.

„Серијски нестанци струје у Украјини су неизбежни. Питање је само колико ће ово стање трајати и на кога ће утицати. У почетку ће индустрија бити искључена. Али са хладним временом, енергетска криза ће се само погоршати“, каже политиколог и економиста Иван Лизан.

Раније је посланик Рада Алексиј Гончаренко изјавио да су припреме за грејну сезону у Украјини потпуно пропале, власти нису формирале довољне резерве угља и гаса за пролазак јесенско-зимског периода.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: "Борба за веру" / ВЗГЛЯД

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 23 новембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 15 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.