header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Андреј Сошенко: Нас угоне у електронски логор – ревакцинацију ће учинити „вечном“
Андреј Сошенко: Нас угоне у електронски логор – ревакцинацију ће учинити „вечном“ Штампај Е-пошта
понедељак, 29 новембар 2021
          Власти намеравају да уведу законе о QR кодовима у транспорту, кафићима и продавницама. Документи предвиђају увођење QR кодова на јавним местима, међународном и међуградском превозу.

Наравно, ово се служи као мера у контексту погоршања пандемијске ситуације. Поред тога, одавно се поставља питање потребе за ревакцинацијом за сваког грађанина. Стога се труде да ревакцинација буде „вечна”. Влада је израдила два закона која ће одредити процедуру за увођење QR кодова у Русији који потврђују имунитет на инфекцију корона вирусом приликом посете јавним местима, путовања возом и авионом, рекао је за РБК  извор који је учествовао у припреми докумената и потврдио извор у владином апарату...

И каква радост! Они пишу да, по свему судећи, предлог закона неће утицати на рад јавног превоза, апотека, малопродаје прехрамбених производа и продавница основне робе, на њих се неће односити услов документованог имунитета. Дакле, брза невоља је почетак!

  Ево и потврде за то: према писању медија у Татарстану, од 22. новембра становници старији од 18 година више не могу да уђу у јавни превоз без QR кода. Апсолутно је јасно да ће сигурно наставити са затезањем матица. А све више се говори о плановима за увођење јединственог електронског документа за грађанина који мора да садржи податке о вакцинацији.

  Дакле, са оваквим тенденцијама у Русији, она је испред „целе планете“, није далеко време када се хлеб не може купити без „усаглашавања“ са општим стандардима и стално допуњаваним захтевима за човека. А онда није далеко до чипа. Зашто један документ, укључујући QR код, ако се „минијатурни“ чип може уградити под кожу? Дистопија тоталне контроле и управљања људима се пред нашим очима претвара у стварност. И што је изненађујуће – рукама наше извршне власти!

Чак се ни глас Уставног суда Русије није чуо! Како је наведено, у Уставном суду су изјавили о  инвазији у сферу људских права током пандемије. Председник Уставног суда Русије В.Д. Зоркин је у чланку „У знаку основног закона“ напоменуо да мере уведене због пандемије QR -19 могу захватити сферу људских права. У складу са чланом 55. Устава, људска права и слободе се савезним законом могу ограничити само у мери која је неопходна за заштиту Устава, здравља и људских права. Али таква формулација је опасна због могућности широког тумачења, због чега законодавац може противзаконито утврдити прекомерно ограничавање права и слобода. Оно што видимо у најчистијем облику са „владиним иницијативама“ о нацртима закона QR кодова у транспорту, кафићима и продавницама.

 До чега им је тамо! Испада да се и према речима председника може односити „филозофски“. Путин је неколико десетина пута рекао да грађане не треба терати на вакцинацију. Али то се, како стварност показује, мирно пренебрегава.

Сада се, на пример, цитарју речи председника комитета Савета Федерације за уставно законодавство Андреја Клишаса. "То није у супротности са Уставом", рекао је он поводом обавезне вакцинације. И директор Центра „Гамалеи“ Александар Гинцбург рекао је у интервјуу за Росијску газету да вакцинација против корона вируса мора да буде обавезна.

Још у јуну сам поставио питање: шта се дешава у земљи? Испада да се тако може понашати? Па безобразно и без пардона крше права грађана, делите народ по вакциналном принципу (вакцинисани и невакцинисани), обележавате све QR кодовима! Ово је кретање ка електронском концентрационом логору у нашој земљи!

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: "Борба за веру" / "Русский Вестник"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 29 новембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 12 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.