header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Признали су! – директор СЗО Тедрос Адханом: „Вакцине не штите, људи имају лажну сигурност“
Признали су! – директор СЗО Тедрос Адханом: „Вакцине не штите, људи имају лажну сигурност“ Штампај Е-пошта
субота, 27 новембар 2021

 Женева (АФП) – Вакцине против вируса Цовид смањују преношење доминантне варијанте Делта за свега 40 посто, признали су из СЗО-а у данас, упозоравајући да људи падају у лажни осјећај сигурности у вези са вакцинама јер оне по најновијој изјави директора СЗО-а ту сигурност не пружају.

Генерални директор Светске здравствене организације Тедрос Адханом Гхебреyесус рекао је да многи вакцинисани људи погрешно мисле да вакцина значи да више не морају да се придржавају “мера”.

Потпуно имунизовани људи морају да се придржавају мера како би избегли да се заразе вирусом и пренесу га даље, инсистирао је Тедрос, наводећи како заразнија Делта значи да вакцине нису толико ефикасне против преношења.

“Забринути смо због лажног осећаја сигурности да су вакцине окончале пандемију и да људи који су вакцинисани не морају предузети никакве друге мере опреза”, рекао је Тедрос новинарима.

“Подаци сугеришу да су пре доласка Делта варијанте, вакцине смањиле пренос за око 60 посто. Код Делте је то пало на око 40 посто.”

Трансмисивнија Делта варијанта је сада у великој мери доминантна широм света, надмашујући друге сојеве.

Видео:

 https://t.me/disclosetv/5774

„Не можемо ово довољно јасно рећи: чак и ако сте вакцинисани, наставите да предузимате мере предострожности како бисте спречили да се сами заразите и да заразите неког другог ко би могао да умре.

То значи ношење маске за лице, одржавање дистанце, избегавање гужве и сусрете с другима напољу или само у добро проветреном затвореном простору, рекао је.

ЕВРОПА “ГОРИ” А СКОРО СВИ ВАКЦИНИСАНИ

Прошле недеље, више од 60 посто свих пријављених инфекција и смртних случајева Цовид-19 било је у Европи, а сам број случајева се претворио у неодржив притисак на здравствене системе и исцрпљене здравствене раднике, рекао је Тедрос.

Европа је прошле недеље забележила више од 2,4 милиона нових случајева — што је пораст од 11 посто у односу на недељу раније. Инфекције су у Немачкој порасле за 31 посто.

Директор СЗО за хитне случајеве Мицхаел Рyан рекао је да су се људи у Европи, чак и усред великог пораста броја случајева и огромног притиска на здравствене системе, вратили на нивое друштвеног “мешања” пре пандемије.

“Реалност је да ће се вирус наставити интензивно преносити у том окружењу”, рекао је.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: "Нулта тачка" / France24

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 27 новембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 12 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.