header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Отац Јован Дронгитис: Технофеудалци стварају новог човека - хрибрида, прикљученог на техничку опрему
Отац Јован Дронгитис: Технофеудалци стварају новог човека - хрибрида, прикљученог на техничку опрему Штампај Е-пошта
петак, 26 новембар 2021
           Хајде да одемо из овог света као људи! Боље је разболети се од корона вируса десетине пута, али остати човек! Боље је умрети од било чега, али сачувати суштину лика Божијег и богомдану слободу. Нећемо ићи у сусрет Антихристу већ убијени. Како се пева за време богослужења, „Да не будемо ни храна ни робље туђину“ (служба Светог Теодора Тирона). Када се укине могућност слободног избора, читаво човечанство ће отићи на клање...

Отац Јован Дронгитис: Присилна вакцинација као део неког плана

Питање: Кажу је да су мере јавног здравља које је предузела влада засноване на научним доказима. Међутим, видимо да у научној заједници не постоји апсолутни консензус. Како показује социологија, науку у великој мери одређују политички, економски и институционални услови, као и глобалне идеје о људској природи и духовном погледу на свет. Избор епидемиолошких мера подразум ева не само научне већ и политичке одлуке. Како видите однос науке и политике у тренутној ситуацији?

Отац Јован Дронгитис: Биће донекле тешко покрити сва ова питања у једном одговору, али хајде да покушамо. Пре свега, треба напоменути да су они који садашње стање приписују области науке на свој начин у праву. Тачније, наука је заиста умешана у све ово. Наравно, дужан сам да кажем да је, бар овде у Грчкој, Комисија научника признала да су често били принуђени да доносе одлуке које се не слажу са њиховим првобитним намерама и да су те одлуке политичке природе. То је констатовао сам научни комитет који ради са владом и мислим да је то само по себи разумљиво. Примат и иницијатива у овим стварима припада политици.

Уз вашу допуштење, нагласићу да на ова питања треба одговорити не речју, већ духом, узимајући у обзир њихову праву унутрашњу суштину. Пре свега, треба напоменути да данас није могуће затворити очи пред стварним стањем ствари и наставити да верујемо у постојање неке врсте „слободне и лепе науке“. Ово се никада није десило. И данас не постоји. Постоји неколико светски познатих научника који раде мање-више независно од других. Али у земљама са развијеном друштвеном организацијом (нарочито у САД, у Кини итд.), наука је несумњиво део система. Добија финансијску подршку и не може да постоји без субвенција.

Немојмо се правити да не познајемо да је то тако. Не можемо занемарити очигледно. Људи су данас подвргнути испирању мозга и пропаганди (тачније, не само данас, већ деценијама). Њена сврха је да нас натера да верујемо да оне очигледне ствари које су већ стварно присутне у свету нису ништа друго до „теорије“. Пре свега, треба рећи да је концепт либерализма, или, ако желите, капитализма, као и хуманизма и просветитељства, изграђен помоћу исте матрице која генерише све ове појаве. У њиховој суштини постоји елемент који их подстиче на постизање најрадикалнијих облика. Радикална форма хуманизма протеже се и на сам концепт човека: то је стварање „проширеног човека“. Наука у комбинацији са политичком филозофијом се углавном користи да служи политичким активностима суперсила.

Није непознато ни тајна да америчка влада већ неколико деценија званично, а не у оквирима теорије завере, улаже новац у програме стварања хибридних људских бића, спајања људи и машина, прикључивања људи на Интернет. Постоји и сродна организација: Канцеларија за одбрамбене науке (Defense Sciences Office). Повезан је са научним и другим развојем у војне сврхе. Она жели да створи надљудског војника који неће имати моралне инхибиције, страх, умор. То нису теорије, то је реалност.

Такође не можемо занемарити чињеницу да људи којима су убризгани лекови за генску терапију који укључују мРНА постају попут сензора. Да ли је то тако или није? Неке од вакцина чине особу видљивом преко једноставног Bluetooth. Замислите само како га можете пратити користећи напреднији систем! Ако чак и мој телефон може да „ухвати“ вакцинисане око мене или бар неке од њих, онда замислите шта други систем може да уради: национални, наднационални или међународни? Или не постоји таква технологија? Нажалост, многе ствари остају скривене од људи, не зато што су тајне, већ зато што још нису јавно изречене, иако је очигледно да су већ спроведене.

Зар данас нема универзитета и лабораторија на Станфорду или у Кини? Сетите се чувеног  BodyNet-а из „Станфорда“. Шта је то BodyNet? Није ли ово слично хорору будућности, који се описује у научнофантастичним романима? Ова невидљива сила и њене видљиве слуге, назовимо их „технофеудалци“, сматрају да човечанство треба контролисати. Према мишљењу технофеудалаца, на планети живи превише људи. А пошто је човечанство велико, треба га смањити. Ово је најреалнија човекомржња! Сада нико не улаже у људе. Не требају им људи, они су им сувишни. Мислим да су сви заинтересовани за ово питање својим ушима чули такве изјаве и својим очима видели говоре у том смислу. Штавише, човек не може остати слободан. Мора бити повезан са системом, повезан на Интернет. Он постаје објекат. То се види из пропаганде науке од стране власти: шта постаје са човеком и природом као таквом... Једина могућност постојања природе види се у њеном смештању у сајбер простор.

Они мрзе природу јер у њој има нечег живог. Природа је повезана са Богом. А ако узмемо у обзир људску природу, да ли знате шта програми које сам поменуо горе званично говоре о томе? „Људска природа мора да се прилагоди. Човек мора бити преправљен." Пазите, ово нису моје речи. Они који још нису чули такве изјаве, потражите их на интернету. Ради се о стварању новог човека. Човека који ће бити прикључен на техничку опрему.

Дозволите ми да вам дам један пример... Окружени смо са много технологије: рачунари, паметни телефони, итд. Али сва ова технологија ће ускоро бити укинута. Зашто? Зато што ћемо прећи на следећу фазу. Телефон ће бити уграђен у особу. Да ли разумете? Прво ћемо носити сензоре на себи, а затим ћемо прећи на имплантате који су уметнути унутра. Они већ постоје. Постоје технологије када се имплантат готово не разликује од коже. Може се уметнути тако да урасте у људску кожу. Ово није технологија будућности, већ је ту данас. И наравно, постоје планови за уградњу имплантата у мозак. Ово су луди планови трансхуманизма да створи „нову врсту“ људи, а експерименти трају већ дуги низ година.

Верујем да вакцине иду управо тим путем. Ово је део тираније у којој ће човека контролисати на даљину. Сваки нормалан човек је опасност за њих, јер је непредвидљив. Чак и најапатичнији и најлењији. Чак и онај коме је био потпуно испран мозак. Чак и најобичнији градски становник из малобуржоазије који пије само викендом и ништа га не занима. Чак и таква особа и даље остаје непредвидљива. Овај систем не жели да има посла са непредвидивим људима. И, наравно, мрзи чак и саму могућност слободе за човека. Ово је удар на „лик Божији“. Ово је веома озбиљно духовно питање. Човек престаје да постоји као личност, прихвата потчињавање и постаје даљински контролисан... Да би живео, његова „слобода“ мора да се уклопи у Мрежу, а „то потоње ће за човека бити горе него прво“ (Лк. 11, 26). И можете ли се после тога он још названи "човеком"?

Хајде да одемо из овог света као људи! Боље је разболети се од корона вируса десетине пута, али останити човеком! Боље је умрети од било чега, али сачувати суштину лика Божијег и богомдану слободу. Нећемо ићи у сусрет Антихристу већ убијени. Како се пева за време богослужења, „Да не будемо ни храна ни робље туђину“ (служба Теодора Тирона). Када се укине могућност слободног избора, читаво човечанство ће отићи на клање...

Очигледно, слободна наука никада није постојала, а не постоји ни данас. И, наравно, ништа од овога није научно. Оно припада области научног само у смислу да глобално управљање захтева од науке да унапреди своје планове, своју визију будућности – апокалиптичке и ужасне. У том смислу, оно што данас имамо је сасвим прави сцијентизам, односно обожавање науке. На срећу, још нисмо стигли до тоталитаризма будућности.

Још увек постоје и слободни појединци, слободни научници који данас живе у натезању конопца, у деликатној равнотежи и знајући да би њихове научне каријере могле бити уништене ако предузму погрешне кораке. Има и људи који не обраћају пажњу на опасност и настављају да се понашају као прави научници. Тренутно су већ постали приметни овде у Грчкој. Не знам да ли има таквих људи у Португалу. У сваком случају, постоји неколико светски познатих научника који нас обавештавају о томе шта се дешава на различитим нивоима.

Међутим, не треба занемарити савремене технологије, научни напредак данашњице, електромагнетна поља и тако даље. И такође како се човек може уградити у овај систем и престати да постоји у стварности. Постаните нова особа, хибрид. Реч хибрид постоји, не користим је само ја...

Особа која носи маску, сигурна у своју исправност, вакцинисана и љута на невакцинисане (обично грађанин из нижих или средњих слојева друштва) верује и бори се са најдубљом стрепњом да се врати ономе што други називају „нормалним поретком“ или „нормалношћу“, која заправо више не постоји. Мислим да треба да схватимо да такве „нормалности“ неће бити, осим ако се ова ситуација изненада не промени на неки за нас неочекиван начин – надамо се. Како год било, ипак морамо наставити да се боримо, уздајући се у Господа. Али ако се, по допуштењу Божијем, „ресетовање“ заврши, повратка у претходни живот неће бити. Све је ово било замишљено као трајна промена. Поновно покретање не значи чување онога што је пре тога било нормално. Све што не одговара формату ове електронске фарме биће одбачено...

Ми људи треба да схватимо да свако од нас треба да напусти овакво стање ствари у сопственом животу. Они траже наш пристанак, а то је управо сатанино лукавство. Њима је потребан наш потпис, као што им је потребан за вакцинацију. Они желе да ми сами кажемо „да“ и пристанемо под притиском. Али хајде да им кажемо не! Морамо рећи не. Морамо се вратити пре него што су мостови иза нас спаљени. И ни у ком случају не треба прелазити са овог моста на следећи. Врло је важно. Ми хришћани, пре свега, треба да се учимо вери, стварамо „тајне“ школе или отварене. Треба да организујемо центре хришћанског образовања, захваљујући којима ће бити могуће преносити и ширити истину, поучавати основама морала и слободе у Христу.

Ко може, нека се окрене сеоском животу, нека тражи друге сфере деловања, а ко ово не може или не жели нека остане у границама града и бори се, чувајући хришћанску мудрост. Шта је то? Ово је начин размишљања мученика и спремност да се до смрти бори за Христа. Хришћански живот је немогућ без надахнутог начина размишљања, усмереног ка подвигу. Ово је наша садашњост и наша будућност.

Ми морамо одржавати дубоку везу са светотајинским животом наше Цркве, и, будући у овом страшном окружењу, приносити покајање за наше падове. Живети дубоким духовним животом, невидљивим споља. Одржавајте блиску везу не са глобалном мрежом, већ са светлим светом Светих Тајни – просвећујућим и спасоносним. Тек тада ћемо моћи да схватимо право стање ствари и да живимо и сведочимо своју слободу у Христу без обзира на све.

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: "Борба за веру" / «Трость Скорописца»

 


 

Последњи пут ажурирано ( субота, 27 новембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 90 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.