header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Отац Сергиј изјавио на суду да није позивао монахиње на самоубиство; тужилац тражи 4 године затвора Штампај Е-пошта
четвртак, 02 децембар 2021
           Бивши схиигуман Сергиј (Николај Романов) изјавио је у Измаиловском суду Москве пре објављивања пресуде да није позвао монахиње на самоубиство, већ их је питао о њиховој спремности за духовни патриотизам.

 „Ето, ви сте отац, зар ви не можете позвати? Ја сам поставио питање, да ли су оне спремне за духовни патриотизам“, - рекао је Сергиј.

Државни тужилац је у понедељак у расправи странака затражио од суда да га осуди на 4 године затвора општег режима.

Духовник и оснивач Средњоуралског женског манастира, Сергиј, дошао је у жижу пажње након што је почео да проповеда да је COVID-19 „псеудопандемија“ да Русе желе да ставе у „електронски логор сатане“, „незаконито затварају у самоизолацију“ и лишавају слободе и рада. Након тога, црквени суд га је рашчинио, али је наставио да врши богослужења и да говори у јавности кршећи забрану надлежног епископа, због чега је у септембру 2020. године изопштен из Цркве.

Бивши схихоигуман је ухапшен у ноћи 29. децембра у Средњоуралском женском манастиру током јуриша ОМОН, након испитивања је одведен у Москву из Јекатеринбурга. Басмански суд у Москви је истог дана утамничио Романова на два месеца. Бивши монах је оптужен за склоности ка самоубиству, кршење права на слободу савести и вероисповести и самовољу (клаузуле "в", "д" део 3 члана 110.1 Кривичног законика Руске Федерације; део 3 члана 148). Кривичног законика Руске Федерације, део 1, члан 330 Кривичног законика Руске Федерације).

Касније је Истражни комитет Руске Федерације најавио покретање кривичних предмета о мучењу деце на територији манастира (ставови "а", "г" дела 2 члана 117 Кривичног законика Руске Федерације) и немар локалних органа за профилактику (део 1 члана 293 Кривичног закона Руске Федерације)...

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: "Борба за веру" / РИА "Новости"

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 02 децембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.