header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Владимиру Димитријевићу отворено Штампај Е-пошта
среда, 07 октобар 2009

Владимиру Димитријевићу отворено

Господине Владимире,

Овим писмом не желим да умањим значај Твога текста „О литургијској обнови и мешовитим теолошким комисијама“, који је објављен на „Борби за веру“ (http://www.borbazaveru.info/content/view/1506/52/), а још мање Твоје огромне напоре који су многима, па и мени, помогли да спознам превару у коју желе да нас увуку вуци у јагњећој кожи.

 

Благодарим Ти што си дивовски и јуначки бацио „рукавицу“ онима који би да нас ућуткају у свом бездушном и безбожном науму да нас приведу папи. И не само да нас приведу него би и да нас подведу њему.

Такође Ти благодарим на оном писму италијанског генерала Александра Лузана Бениту Мусолинију, као и на оном предивно постављеном „дечијем питању српским ученим делегатима у Равени“.

Поштујући Твоје знање, молим да мени и посетиоцима „Борбе за веру“ одговориш на следећа питања:

1. Ко је овластио владике Иринеја бачког и Игњатија браничевског да оду у Равену и да потпишу ону бруку?

2. Ко ће, и на основу чијег овлашћења моју земљу и моју Цркву да представља на Кипру?

3. Ко је овластио ове (по безакоњу и непослушности СА Сабору познате епископе) Иринеја и Игњатија да говоре о положају римског папе у Цркви, кад се зна да папа није у Цркви, већ у јереси (дакле, ван Цркве) још од давне 1054.?

4. Ко је овластио епископе Иринеја и Игњатија да „размишљају“ о уједињењу православне и тзв. римокатоличке цркве, кад и сваки ђак првак који похађа веронауку зна да су римокатолици јеретици који су отпали од Цркве.

5. Постоји ли институционални пут да спречимо присуство наших представника на Кипру и који је то пут?

Д. Ж.

Последњи пут ажурирано ( среда, 07 октобар 2009 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 91 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.