header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Док се Срби спремају за међусобни обрачун, врата нам разваљују Британци са новим опаким плановима
Док се Срби спремају за међусобни обрачун, врата нам разваљују Британци са новим опаким плановима Штампај Е-пошта
недеља, 05 децембар 2021

 У сенци бучних вести да Срби гланцају мотке и багере да би се на мостовима, магистралама и ауто-путевима тукли међусобно, промиче овонедељна информација да је Велика Британија одредила — специјалног изасланика за Балкан.

Није познато шта то Британци знају, планирају или у каквој режији тренутно учествују, али је свакако занимљиво да у наш трусни и потпаљиви регион не шаљу неког углађеног дипломату у рукавицама који се „прави Енглез“, већ свог главног маршала ратног ваздухопловства Стјуарта Пича.

И баш док Срби, са пуно помпе (истина, и без критичне масе) практично и симболично подижу блокаде и барикаде сами између себе, Лондон нам шаље доскорашњег председника војног одбора НАТО-а да, између осталог, у склопу своје „племените“ мисије — „подржи нормализацију односа Србије и Косова“.

Добри војник Пич

Није тешко закључити да ће се добри војник Пич заложити јасно за коначну независност једнострано отцепљене и окупиране јужне српске покрајине, али је занимљиво да Горди албион делегира баш у овом моменту човека из војне Алијансе која је 1999. извршила агресију на Србију како би је раскомадала.

И баш док Срби, пред камерама и на друштвеним мрежама, копају ровове и оштре куке и мотике како би се припремили за „одлучујуће битке“ сами између себе, из Велике Британије хитно и офанзивно стижу нови и конкретни планови за „решавање судбине“ Босне и Херцеговине.

Дејтон 2 са Острва

Интересантно је да, док Срби све више живе у два потпуно одвојена и непомирљиво сукобљена света, британски и конзервативци и лабуристи, и власт и опозиција, предлажу да се организује Дејтон 2 за будућност Босне, а тако и Републике Српске.

И док Срби вежбају, уживо и онлајн, песничење, тренирају ударце чекићима и мацолама, како би се међусобно оплавили од батина, Лондон најављује једнострано слање батаљона војника у Босну и Херцеговину како би се, како поручују, „добронамерно“ и дубоко забринуто — „спречила ескалација“.

Неодољива коинциденција је да свој мирољубиви и миротворачки ангажман најављује баш држава која је 2015. године поднела предлог резолуције у УН којом је требало искључиво Срби да се окриве за рат у БиХ, а Српској да се удари данга — геноцидне творевине, што је Русија спречила.

Барикаде се дижу, границе падају

И баш док Срби избацују распоред часова хибридног рата — где ће и када подићи нови бедем, а Британци офанзивно улазе на Балкан да „гасе ватру“, готово нечујно је прошла овонедељна вест да су Албанија и лажна држава Косово укинули све „граничне прелазе“ (тачније, укинули су границу између Србије и Албаније).

А могло би можда да буде занимљиво, бар као предложак за размишљање, да су, баш пре тих нових конкретних великоалбанских корака, пре последњих најава о практичном уједињењу Косова и Албаније, у Приштину стигли припадници Првог краљевског батаљона елитних британских Гурки.

И док српски медији урличу једни на друге и гневном теледиригованом буком потпаљују некакву нову битку унутар саме наше земље, нек остане забележено да је неко упозоравао и да се баш у том моменту нешто ваљало иза брда и мора.

Као и више пута у нашој историји. Баш са Острва.

 

Извор: "Спутњик"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 06 децембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.