header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Језиво из Хитлерове домовине: Ко одбије да се вакцинише - 12 месеци затвор
Језиво из Хитлерове домовине: Ко одбије да се вакцинише - 12 месеци затвор Штампај Е-пошта
среда, 08 децембар 2021

 Уместо обећаних 7.200 евра казне за одбијање вакцине, казна ће сада бити блажа - 2.000 евра, међутим, ова измена закона против противника вакцинације је и даље експлозивна са становишта демократске политике. Јер, критичарима и противници вакцинације у Аустрији прети казна од годину дана затвора. Амандман је већ прошао на скупштинском одбору.

Тихо и не желећи да привуче велику пажњу, влада је завршила текући план да испуни планиране услове за вакцинацију. Посебно је обавила одговарајуће измене Закона о управним прекршајима. Текст закона, који је већ прошао именовани скупштински одбор и који су одбориле главне парламентарне странке, сада је доступан eXXpress:.

Према новим правилима, свако ко одбије да се вакцинише против корона вируса мора да плати казну од 2.000 евра. Али ствар се неће ограничити на паушал: сваки прекршај се поново кажњава новчаном казном од 2.000 евра. На крају, преступник треба да буде приведен због редовног одбијања вакцинације и одбијања да плати казне.

Преступници ће сами морати да плате притвор. Почетни притвор је био прописан до 4 недеље. Међутим, сада, смањењем новчаних казни, Влада планира да повећа максималну дужину затвора на годину дана.

И што је посебно експлозивно: за разлику од осталих затвореника, чије издржавање плаћа држава, ухапшени мора сам да сноси трошкове. Дакле, починилац мора да плати и храну и ћелију.

Још један занимљив пасус из текста закона: „Затвореници се морају држати у ћелијама које су одвојене од затвореника, у притвору у складу са другим одредбама савезног закона. Другим речима, према овој измени закона очигледно ће постојати одвојени затворски спратови или затворске зграде за противнике вакцинације.

Уставни одбор је 2. децембра дао зелено светло на предлог закона - без прелиминарне расправе о његовом садржају. Уредба ће ступити на снагу за неколико недеља 2022. године. Измене су и даље могуће, али како показују изводи из записника са седнице одбора, који су доступни eXXpress, није било критика чланова владајућих партија.

Коментар Редакције The Big The One:

До децембра 2021. првенство у борби против пандемије наизменично је прелазио из руке у руку између Аустралије и Канаде, али судећи по овом новом закону, Аустрија ће јасно бити победник трке.

Аустријски Немци увек упрежу споро, али возе брзо. Дакле, Аустрија није одмах постала део Трећег рајха, али чим се то догодило, одмах су почели да граде Маутхаузен, мали, удобан концентрациони логор, који је имао 49 филијала. Боравак у заводу затвореници су плаћали самостално, вредно радећи у каменоломима. А пошто је био 20. век и од гранита се мало шта градило, камен је отишао на израду споменика који одражавају водећу улогу матичне Националсоцијалистичке партије.

Националсоцијалистичка партија више није у Аустрији, али гранит је и даље ту. А ту је и пандемија, са којом се такође води велика борба. Због тога ће вероватно Аустрији поново бити наложено да гранитним споменицима овековечи борбу против пандемије, па пратимо развој догађаја.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

            Извор: "Борба за веру" / "Биг оне"

Последњи пут ажурирано ( среда, 08 децембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.