header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Илон Маск, за разлику од Била Гејтса и компаније, сматра да на Земљи нема довољно људи
Илон Маск, за разлику од Била Гејтса и компаније, сматра да на Земљи нема довољно људи Штампај Е-пошта
недеља, 12 децембар 2021

 Пословни могул Илон Маск више брине о недовољној популацији него о пренасељености. Генерални директор Тесле рекао је у понедељак да на свету „нема довољно људи“ и да би то могло да угрози људску цивилизацију.

„Мислим да је један од највеćих ризика за цивилизацију низак наталитет и наталитет који брзо опада“, рекао је Маск на годишњем савету извршних директора Волстрит журнала. Овај 50-годишњак је одговарао на питање како би предложени Тесла Бот могао да реши нека од светских питања рада. Муск је раније назвао бота „генерализованом заменом за људски рад током времена“.

„А ипак, толико људи, укључујуćи и паметне, мисли да има превише људи на свету и мисли да популација расте ван контроле. Потпуно је супротно. Молим вас погледајте бројке – ако људи немају још деце, цивилизација ćе се урушити, запамтите моје речи."

Илон Маск је испунио обеćање на Твитеру и продао Теслине акције од 1,1 милијарде долара.

Тесла Бот је Масков "хуманоидни робот" којег планира да направи користеćи вештачку интелигенцију Теслиног аутомобила који се самостално вози. Бот би могао да има способност мртвог дизања до 150 фунти и да путује брзином од око 5 м/х.

Глобална стопа наталитета је у сталном паду од 1960. године, према подацима Светске банке. Стопа наталитета у САД пала је за 4% у 2020. – што је рекордно низак ниво – према Центрима за контролу болести.

Муск, отац шесторо деце, додао је у истом интервјуу да, иако верује да је раст популације идеалан, колико дуго људи живе је друга прича. Што се тиче старења, рекао је да људи не би требало да "покушавају да живе супер дуго".

„Мислим да је важно да умремо јер се људи најчешćе не предомисле, веć само умиру“, рекао је он. „Ако живе заувек, онда бисмо могли да постанемо веома окоштало друштво у коме нове идеје не могу да успеју".

 

Извор: "Курир" / /USA Today

Последњи пут ажурирано ( недеља, 12 децембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.