header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Докази новотарске завере против СПЦ - фељтон (1) Штампај Е-пошта
четвртак, 09 децембар 2021

 Сада се многи чуде новом наступу бискупа Гргура – као да је то дошло изнебуха - после кога је немачка „зелена Виола“ јавно рекла да СПЦ не постоји (овде:). Као, није то тачно, тако не пише у Уставу СПЦ.

 А тај јадни и тужни устав СПЦ већ деценијама новотарци и екуменисти хоће да разбуцају, о чему ми пишемо још од 2013. године. А да неко не би рекао да смо закаснели пророци, у  наредним данима доказима ћемо потврдити да смо о свему на време упозоравали. „Борба за веру“ је сведок свих црквених догађања у протекле три деценије и највећи баштиник материјала и доказа о томе. Људи који раде на овом сајту – са материјалима које архивирају – су истинско колективно памћење тродеценијске борбе за веру.

Зато, кад неки кажу – одржавање „Борбе за веру“ пуно кошта, то може много јефтиније – не, браћо, блага која поседује овај сајт чувају се у најсигурнијим „сефовима“.  А то ћете видети и из фељтона који овим текстом почињемо.

Ево шта смо, између осталог, на тему разбијања СПЦ писали 2013. године:

„Чанови комисије за промену Устава СПЦ, из које, између осталог, сазнајемо да су листом екуменисти и новотарци, имају намеру да мењају назив Српска Православна Црква и да изграде систем митрополија – аутономних црквених јединица, одакле је до аутокефалија само један корак.

То је управо оно о чему је бискуп Гргур говорио Виоли фон Крамон.

А 2018. године, о истој теми, рекли смо:

>>Нови Устав СПЦ, каквим су га планирали новотарци и екуменисти, има за циљ разбијање наше Цркве у „конфедерацију“, која ће се даље разлагати и растурати, да би остала само „Србијанска“ Црква, а комплетна „дијаспора“ (укључујући и земље бивше СФРЈ) била препуштена Цариградској патријаршији, о чему је писано још средином деведесетих година прошлог века. (овде:).  Новотарски антиустав заснива се на лажној теологији, по којој је Црква само лабави савез епархија, а свака епархија, тобож, има пуноту црквености.<<

О томе је говорио бискуп Гргур. Он се у складу с тим и понаша.

У јесен 2013. године, објавили смо текст нашег – одлично информисаног - сарадника Велимира Новљанина под насловом  Да ли ће Српска Православна Црква, као и Србија, бити растурена до 2020. године“. То је први текст који ћемо објавити о раду комисије за промену Устава СПЦ, чије смо записнике – ексклузивно – објавили у априлу 2014. године.

За чланове комисије то је било попут удара грома, и питали су се: како су ти материјали дошли до „Борбе за веру“. Јер, из њих се види ко су разградитељи СПЦ и њихов план за њено растурање. Више чланова те комисије је умрло, али су неки живи и глуме наивност, доказујући „зеленој Виоли“ да је епархија диселдорфска и немачка под ингеренцијом Београдске патријаршије...

Наставиће се...

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( петак, 10 децембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.