header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Што у митрополији може - код бискупа у Мичигену не може
Што у митрополији може - код бискупа у Мичигену не може Штампај Е-пошта
субота, 11 децембар 2021

 Бискуп:

Римокатолици који поступају по полној збрци – изопштавају се

Бискуп у Мичигену, Џон Доерфлер (57) објавио је упутство о особама са „родном дисфоријом“ [= родна конфузија], преноси „Глориа.ТВ“.

Он објашњава да мушкарци морају да живе „у складу са истином наше људске природе“ и „пригрле свој телесни пол“. Родна дисфорија, објашњава се у упутству, личи на боловање од анорексије нервозе, што значи поремећај самоперцепције и телесне стварности.

Према томе, особе које се „јавно идентификују“ да имају другачији пол или покушавају да „промене пол“ не смеју бити крштене, потврђене или примљене у пуно заједништво у Цркви осим ако се не покају.

Не смеју да служе као кумови за крштење или кризму, нити да се причешћују, нити да врше литургијске или црквене дужности.

Доерфлер објашњава истинитост да само искуство сексуалне „неконгруенције“ није грешно, „Међутим, намерна, слободно изабрана и манифестно понашање за 'редефинисање' нечијег пола представљају такву препреку.

За разлику од исправног става римокатоличког бискупа, подсећамо да је прота Велибор Џомић, „велики стручњак за црквено право“, као клирик митрополије црногорско-приморске, још 2009. године изразио став митрополије да „особе које су промениле пол могу да се крсте и венчавају у Митрополији црногорско-приморској СПЦ“. Он је том приликом још изјавио да је званичан став СПЦ да је транс особама “благословено коришћење дарова цркве Христове од кршћења до причешћа".

Погрешно наводећи и тумачећи речи Светог Апостола Павла (посланица Галатима), Џомић је поручио да “нема мушко ни женско, него су пред Богом једно", противно речима „Постања“ - И створи Бог човјека по обличју својему, по обличју Божијему створи га; мушко и женско створи их” (Постање, 1,27).

После те богохулне Џомићеве изјаве, наше Уредништво и наш сарадник Жељко Которанин ушли су у полемику са Џомићем, показујући да је став Православне Цркве и СПЦ супротан богохулном ставу митрополије.

http://borbazaveru.info/

А 2019. године, у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици обављено је прво крштење ''транс особе'' и то уз благослов покојног митрополита црногорско – приморског Амфилохија Радовића. Председница ЛГБТ Форума Прогрес Бојана Јокић јавности је тада саопштила да је у питању Вук, ''транс момак који још увијек није комплетирао цјелокупну транзицију''.

http://borbazaveru.info/content/

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( субота, 11 децембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.