header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Стручњаци: „Бака Прасе“ се није покајао! Плакао је јер се уплашио могућих последица!
Стручњаци: „Бака Прасе“ се није покајао! Плакао је јер се уплашио могућих последица! Штампај Е-пошта
понедељак, 13 децембар 2021

 Стручњаци упозоравају да је касно за извињења и да је Богдан Илић у видеу који је објавио у суботу на Јутјубу послао јасну поруку да се није покајао, већ да се уплашио могућих последица након смрти Кристине Ђукић

Након самоубиства српске инфлуенсерке и јутјуберке Кристине Кике Ђукић (21) 8. децембра, јутјубер Богдан Илић, познатији као Бака Прасе, био је приведен у петак увече на саслушање у СБПОК под сумњом да је извршио интернет насиље.

Он је својевремено у више наврата упућивао сексистичке и мизогене увреде на рачун сада покојне Кике, називао ју је и ћелавим ретордам и "Тиндер курвом за момке", а објавио је и песму "Је л' те није блам", у којој јој се изузетно погрдно обраћа и која је имала чак осам милиона прегледа за две године. Он је у петак скинуо песму са Јутјуба пре привођења, а у суботу увече окачио је шеснаестоминутни видео на свом Јутјуб каналу у коме је, плачући, покушао да се оправда и опере од ругла бруталних увреда које је упућивао Кристини.

 

 

- Сви добијају хејт када су јавне личности. Наравно да је добијала више хејта када смо били у свађи. Тај хејт је трајао и после целе ситуације. То се завршило. Она је прешла преко тога, заборавила на то. Наставила да снима и стримује. Хоћу да људи знају да смо се растали као пријатељи - причао је Богдан:

- Наравно да сам помишљао на то да ли је због тога што сам причао. Немам ништа против да ме неко прозива, али не могу да се носим са тим да ме неко назива убицом. Оптужују ме да сам убица и да сам одговоран за њено самоубиство, а то нисам и погађа ме. Ово је лаж која може озбиљно да утиче на човека. То дете које је себи одузело живот нема мира и поштовања јер људи газе преко ње. Пишу ми: „Јеси ли срећан шта си постигао?“ Ви мислите да мени није криво због свега, да ли мислите да се не осећам делимично одговорним?

Социолог Јелена Ризнић рекла је за Курир да не мисли да насилници могу да се промене без озбиљнијег рада на себи који подразумева да се најпре призна једна проста чињеница - да су насилници и да је њихово понашање недопустиво.

 ________________

ОГЛАСИО СЕ ОТАЦ БАКЕ ПРАСЕТА НАКОН ШТО ЈЕ БОГДАН САСЛУШАН У ПОЛИЦИЈИ! Свештеник поручио само једно!

Свештеник Ненад Илић, отац Богдана Илића познатијег као Бака Прасе, огласио се након што је његов син приведен у својству грађанина у Одељење за ВТК МУП РС ради давања изјаве на све познате околности у вези смрти Кристине Ђукић која је користила надимак “Кика” на друштвеним мрежама.

Илић није желео да коментарише повезаност сина са смрћу младе инфлуенсерке.

- У ромингу сам, пожурите молим вас - убрзавао је разговор, а на помен имена трагично преминуле јутјуберке рекао је:

- Чуо сам, страшно ми је жао и не зна шта да кажем - рекао је свештеник за домаће медије.

__________________

- Богдан Илић, према мојим сазнањима, то у последње две године није урадио, ниједном се није јавно извинио за све што је урадио, нити је обрисао увредљиве садржаје са свог канала до пре неки дан, када се десило самоубиство једне од његових жртава, Кристине Ðукић. Дакле, он је и даље активно зарађивао на тим садржајима, па нисам сигурна о каквом пријатељству може да се говори уколико је јасан неједнак однос моћи и уколико је једна страна знатно утицала на линч друге, а притом је имала и новчану добит од тог линча - каже Ризнићева:

- Све и да ставимо на страну овај конкретни случај - мада не треба више никада да ставимо по страни ниједну жену чији је живот упропашћен због насилних мушкараца - извињење не значи ништа без конкретних акција које показују да је особа заправо преузела одговорност за сопствене поступке и да је променила своје понашање.

Према њеним речима, то не значи само у овом случају већ у начелном односу према женама, јер јавни линч једне девојке шаље претећу поруку свим женама.

- Насупрот томе, Богдан Илић је наставио да продукује увредљив и женомрзачки садржај на различитим платформама. Мени то шаље врло јасну поруку да се није покајао, већ да се уплашио могућих последица у овом тренутку. Нема ничег часног у томе, то је кукавичко понашање у ком један насилник покушава да себе представи као жртву, јер му коначно већи број људи шаље јасну поруку да је - насилник.

Кикина породица

Молимо да се сахрани по обичајима СПЦ

Због бројних спекулација о смрти младе инфлуенсерке Кристине Кике Ðукић, њена породица одлучила је да се огласи саопштењем, али и да приложи налазе обдукције:

- У извештају са обдукције стоји да је узрок смрти непознат (шифра ц1156-21). На токсиколошки налаз се чека и до два месеца, тако да пре тога нећемо имати информације о томе шта се тачно десило. Тиме што нагађате и причате о томе да се Кика убила довели сте до тога да ми не можемо да сахранимо наше дете и сестру јер поп не жели да одржи опело због информација које се шире у медијима. Уз овај извештај који достављамо вама, Патријаршија ће одобрити опело, али нажалост, молба се шаље поштанским писмом и неће стићи на време, односно до термина сахране, који је у уторак у 13 ч. Овим поводом молимо све људе, медије и цркву да дозволе да се на достојанствен начин опростимо од ње и сахранимо је према обичајима Српске православне цркве.

Психолог Снежана Репац

У том свету се испољавају сви демони људске природе

Психолог Снежана Репац каже за Курир да, генерално говорећи, јутјубери се у Јутјуб култури залећу и имају импулсивне и исхитрене реакције које пласирају јер је импулсивност део њиховог посла.

- Намерно вређају и упућују хејт коментаре, а не рачунају на то да то може имати последице, да то некога повређује. Када се деси овако нешто, касно схвате шта су заправо радили. То хејтовање, вређање, ради се зарад славе и профита, а на крају дође до овога - казала је Снежана Репац:

- Сада им је жао... Овај случај треба све да опомене да неко ко је млад не може можда да издржи хејтовање и негативне екстреме, који је саставни део Јутјуб културе. То је део њихове професионалне обуке, али нису сви довољно јаки да то поднесу. У том свету се испољавају сви демони људске природе, они су тамо добили свој данак, а онда када се деси овако нешто, посипамо се пепелом и питамо се да ли је то тако требало, да ли је све то допринело да се неко осећа лоше. Они у том узлету нису тога свесни што због година, што због славе која их заблесне.

Извор: "Курир"

 

 

Повезани текстови:

 „Бака Прасе“, син новотарског попа Ненада Илића приведен на саслушање у вези са смрћу јутјуберке

Син битанге у мантији Ненада Илића оптужен за злоупотрену малолетница у сексуалне сврхе

 Случај Ненада Илића и његовог порода по други пут (+21)

Новотарац Ненад Илић и његова породица - разуларени Содом или ивер не пада далеко од кладе (видео) 

_________________________________

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 13 децембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.