header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Руски патријарх вођу ватиканске секте папу Фрању назвао „Поглаварем велике Цркве“ Штампај Е-пошта
петак, 17 децембар 2021

 Патријарх Кирил честитао је папи Фрањи 85. рођендан.

Патријарх московски и целе Русије Кирил упутио је писмо папи Фрањи у част његовог 85. рођендана, преноси званични сајт Московске патријаршије.

Патријарх Кирил је истакао посебан значај узајамних односа Москве и Рима, подсећајући на сусрет у Хавани 2016. године.

 „Као поглавари две највеће хришћанске Цркве на свету, сносимо посебну одговорност за судбину човечанства“, написао је патријарх Кирил.

Предстојатељ Руске Православне Цркве је напоменуо да, с обзиром на разлике у традицијама (не, дакле, разлике у вероучењу, у догматима, већ у „традицији“ – нап. „Борба за веру“), Москва и Рим могу да сарађују у низу важних области.

 „Драго ми је што могу да сведочим да су наше Цркве, док су остале верне својим традицијама, истовремено достигле висок ниво узајамног односа, захваљујући коме можемо заједно да радимо на прослављању имена Божијег по свој земљи, успостављању непролазних моралних идеала у друштву, развоју међурелигијског дијалога и развијању достојних одговора на изазове нашег времена“, наводи се у поруци патријарха Кирила.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: "Борба за веру" / "Савез православних новинара Русије"

Последњи пут ажурирано ( петак, 17 децембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 95 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.