header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow РПЦ је објаснила зашто приступ храмовима не може бити ограничен QR кодовима
РПЦ је објаснила зашто приступ храмовима не може бити ограничен QR кодовима Штампај Е-пошта
субота, 18 децембар 2021

 Вахтанг Кипшидзе, заменик шефа Синодалног одељења за црквене односе са друштвом и медијима Руске Православне Цркве, објаснио је зашто се храмови не могу изједначити са другим јавним местима.

Руска Православна Црква поздравља одлуку Државне думе Руске Федерације да искључи православне цркве и богомоље других традиционалних религија са листе места за која је потребан covid- сертификат за улазак, изјавио је Вахтанг Кипшидзе, заменик председника Синодалног одељења за Односи Цркве са друштвом и медијима Московске Патријаршије за „Lenta.ru“.

 „Храм се може упоредити, на пример, са болницом, јер људи прибегавају вери, молитви, а никако да се разоноде, као када иду у биоскоп или ресторан. Ово је део живота, верског идентитета“, објаснио је Кипшидзе.

Кипшидзе је истакао да Црква властима не даје никакве препоруке у погледу државне администрације и „није склона да разматра хипотетичку ситуацију“ у којој би covid-сертификати и даље могли да постану неопходни за посету храмовима.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( субота, 18 децембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.