header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Зауставити гроболомље наша је света дужност Штампај Е-пошта
петак, 09 октобар 2009

ЗАУСТАВИТИ ГРОБОЛОМЉЕ НАША ЈЕ СВЕТА ДУЖНОСТ

Поштована редакцијо,

Прочитала сам на вашем сајту текстове: „Лако је квоцати, треба јаја носити“ и „Зауставимо гроболомље“      (http://www.borbazaveru.info/content/view/1496/47/  и  http://www.borbazaveru.info/content/view/1502/47/).

 

Када сам пре тога прочитала текст Грешног Милоја, мислила сам да је његов осврт на гробље обична литерарна разиграност. Међутим, сада када сам на вашем сајту прочитала текст Св. Владике Николаја о гробљима, схватила сам колико је то, у ствари, озбиљно питање (које смо олако пропуштали да прође поред нас), и због тога бих хтела да поздравим Грешног Милоја и да му најискреније честитам на његовом труду.

Морам овог пута да будем искрена па да кажем, дa када сам на You tube видела како Грешни Милоје љуби руку окорелом и острвљеном новотарцу протођакону Радошу Младеновићу, помислила сам да је он заиста „дупли играч“, како су неки и тврдили. Наиме, за једне је он био виновник народног протеста о Савиндану 2008. г. у Чачку, као и догађаја у Душковцима, док су други тврдили да он ради за новотарце. Сад сам се заиста уверила да он о правим стварима говори на правим местима, али не у право време. Јер иде и испред времена. Наиме, недавно сам добила аудио запис емисије „Људи испред времена“ (Други програм Радио Београда), аутора Милице Остојић Пушаре, од пре више од четврт века, у којој се готово два сата говори о Милоју и његовом виђењу догађаја који су се (на жалост) после много година заиста и десили. Такође сам добила и аудио запис емисије Првог програма Радио Београда „Аргумент више“ Радета Радовановића (пре скоро пуне три деценије) из које се види Милојева духовна снага.

 Његово залагање за чување гробаља залужује нашу пажњу и наше поштовање.

 Раба Божија Милојка

Последњи пут ажурирано ( петак, 09 октобар 2009 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 67 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.