header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Амерички обавештајни званичници кажу да Кина ради на оружју за контролу ума
Амерички обавештајни званичници кажу да Кина ради на оружју за контролу ума Штампај Е-пошта
понедељак, 27 децембар 2021

 Неки званичници америчке контраобавештајне службе кажу да Кина користи биотехнологију као оружје и да развија „оружје за контролу ума“ за потенцијалну офанзивну употребу.

Према речима министарке трговине Џине Рајмондо, азијска земља је првобитно одлучила да користи биотехнологију за надзор и праћење у покушају да „задобије контролу над својим народом“.

Међутим, како сада кажу високи амерички војни званичници, Кина користи нову биотехнологију за развој будућих војних апликација, укључујући уређивање гена, побољшање људске продуктивности и интерфејсе мозак-машина.

Америчко министарство трговине и трезора већ је ставило Академију војномедицинских наука (АММС) и 11 помоћних истраживачких института на извозну црну листу због наводног помагања кинеској војсци да развије „наводно оружје за контролу мозга“ без даљег дефинисања технологије.

Оружје за контролу мозга је термин који службеник АММС користи да опише било коју опрему која омета и контролише људску свест током борбе.

 „Оно што се данас дешава показује и подвлачи како приватне фирме у сектору технологије безбедности и надзора у Кини активно сарађују у владином гушењу етничких и верских мањина“, рекао је виши званичник Министарства финансија Брајан Нелсон за Фајненшел тајмс.

Кинеска амбасада у Вашингтону објавила је у петак саопштење у којем је недавне акције америчке владе назвала "неоправданим потискивањем" које крши правила слободне трговине.

Портпарол амбасаде Лиу Пенју објаснио је да је развој биотехнологије у Кини одувек био „за добробит” њених људи и да су тврдње САД „потпуно неосноване”.

Портпарол кинеског министарства спољних послова Ванг Вјенбин нагласио је да се та азијска земља оштро противи том потезу и позвао Бајденову администрацију да „исправи своје погрешне путеве“.

Кинески званичници су потврдили да ће Пекинг предузети „све неопходне мере” да заштити интересе кинеских истраживачких институција.

 

Извор: "Борба за веру" / "Биг оне" / hthedefensepost.com/

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 27 децембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 32 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.