header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow У Великој Британији почела вакцинација од врата до врата
У Великој Британији почела вакцинација од врата до врата Штампај Е-пошта
понедељак, 27 децембар 2021

 Дежурне екипе наоружане Covid – вакцинама, биће послате у домове невакцинисаних Британаца. У плану је владина уредба, коју разматрају министри, да се дође до око пет милиона људи који још треба да се вакцинишу.

У заједничким дискусијама између Министарства здравља и Нацоналне службе здравствене заштите Енглеске прошле недеље, кампања широм земље за слање тимова за вакцинацију у области са малом покривеношћу виђена је као важан начин да се избегне изолација и друга ограничења.

Такође се сматра начином да се вакцине добију у руралним подручјима или у домаћинствима где је људима тешко да дођу до центра за вакцинацију.

Синоћ је један министар подржао план, рекавши: „Мислим да је све што охрабрује оне који сумњају у вакцину мудро“, пре него што је упозорио: „Расположење у земљи се погоршава према људима који одбијају вакцинацију.

 „У потпуности подржавам слободан избор, али долази тачка у којој не можете блокирати земљу у којој је 90 одсто вакцинисано, а постоји само 10 одсто оних који то одбијају.

Лекари кажу да до 90 одсто пацијената са Covidom у јединицама интензивне неге није вакцинисано.

Кампања вакцинације је настављена током целог Божића. Национална здравствена служба Енглеске саопштила је да је јуче дато на хиљаде првих, других и допунских вакцина.

У међувремену, више од 220.000 првих доза вакцине је дато у недељи до 21. децембра, што је 46 одсто више у односу на претходну недељу. Унос прве дозе код особа од 18 до 24 године повећан је за 85 процената у истом периоду и за 71 проценат код оних од 25 до 30 година.

Министар здравља Саџид Џавид рекао је да је повећање примања прве дозе „одлично“, јер се настављају разговори о томе како доћи до већег броја људи.

Посете од врата до врата се већ тестирају у једној области Ипсвича, што доводи до тога да је још 150 људи примило прву, другу или допунску вакцину током викенда.

Извори из Даунинг стрита рекли су да је циљ да се дође до остатка земље и покуша да се излечи још отприлике пет милиона невакцинисаних људи.

Дан Поултер, посланик Торијеваца и болнички лекар НХС који је био на дужности у лондонским болницама, поздравио је план. Рекао је: „У оним деловима Лондона где има врло мало вакцинација, сигурно ћете добити добре вакцине ако покуцате на врата. Мислим да ће ово имати веома позитиван утицај на побољшање стопе вакцинације."

Между тем депутаты-консерваторы предупредили правительство, чтобы оно не закрывало экономику из-за людей, не получивших своих уколов.

У међувремену, посланици конзервативаца упозорили су владу да не затвара привреду због људи који нису вакцинисани.

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 27 децембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 36 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.