header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Протојереј Сергиј Николајев: Будите одговорни Штампај Е-пошта
понедељак, 27 децембар 2021

 Када муж преузима на себе одговорност и постаје глава породице, он испуњава вољу Божију, и тиме у породицу привлачи благодат. Ако се при томе жена постави мудро, не буде тражила прилику да му скине „круну“ већ га буде слушала, као најближа и верна помоћница, онда ће Господ дати мужу, при томе вољеном, разум како да управља својом породицом.

А тамо где жена не може да надвлада у себи осећање угњетавања због првенства мужа већ почне да преузима власт у породици нека зна да ће, присвајањем првенства, ризиковати да изгуби љубав.

И у првом реду – своју: њој, победници, муж ће бити незанимљив, она ће изгубити уважавање према њему и он, дозволивши да му преузме првенство над собом, у њеним очима већ више није прва, а ни друга личност у породици већ онај који је слабији од ње.

И љубав ће се угасити.

 

Извор: "Борба за веру" / 3rm.info

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 27 децембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 6 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.