header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Тако извештава "Глас Америке": Упркос вакцинама многе земље уводе затварања
Тако извештава "Глас Америке": Упркос вакцинама многе земље уводе затварања Штампај Е-пошта
четвртак, 30 децембар 2021

 Број новозаражених коронавирусом на дневном нивоу рекордно је висок у САД, појединим земљама у Европи и Аустралији, у вријеме када се нови сој - omicron - шири великом брзином, а тестова за Covid је све мање.

Скоро двије године пошто је у Кини пријављен нови вирус, корона је већ прошла неколико мутација и, упркос вакцинама, владе многих земаља су поново приморане на затварања.

Иако су неке студије показале да је омицрон мање смртоносан него други сојеви, велики број заражених би могао да преплави болнице, а утиче и на економију јер радници који оболе морају у изолацију.

Француска, Британија, Италија, Шпанија, Грчка и Малта су у уторак забиљежиле до сада рекордан број новозаражених.

У просјеку, број обољелих на дневном нивоу рекордно је висок и у САД.

У Аустралији је регистровано 18.300 новозаражених, што је много веће од ранијег рекорда од 11.300 који је постигнут дан раније.

Многе земље имају проблеме са мањком тестова за Covid.

Италија би могла да попусти нека правила за изолацију због страха од успоравања економије, будући да велики број људи мора у самоизолацију јер је био у контакту са зараженима. Број новозаражених у уторак био је дупло већи него у понедјељак, 78.313.

Кина се одлучила за ригорознији приступ, па цијели град Шиан од 13 милиона становника држи у строгом "lockdownu" због 151 случаја заразе.

Многе земље се и даље боре са делта сојем, попут Пољске. У тој земљи је у сриједу умрло 794 људи, према наводима званичника, углавном невакцинисаних.

Прелиминарни резултати студија из Британије, Јужноафричке Републике и Данске показују да је мањи ризик од хоспитализације код омицрона него код делте. Потребно је још података како би се утврдила тежина клиничке слике у односу на вакцинацију или прележан Covid.

Многе земље су, у скалду са препорукама WHO, отказале новогодишње прославе и ватромете.

У New Yorku ће прослава на Times Squareu ипак бити одржана, али са четири пута мање људи него што је планирано.

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 30 децембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 32 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.