header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Кардинал Милер: „Рај на земљи“ без и против Бога „нужно је осуђен на пропаст“
Кардинал Милер: „Рај на земљи“ без и против Бога „нужно је осуђен на пропаст“ Штампај Е-пошта
четвртак, 30 децембар 2021

 Оно што суштински „изазива“ хришћанску теологију је „порицање постојања људске природе“, рекао је кардинал Герхард Милер (Gerhard Müller) за PillarCatholic.com (24. децембар), преноси конзервативни римокатолички портал „Глориа.Тв“.

Милер упозорава на „конструктивизам“ који верује да су мушкарци производ психолошких и социолошких процеса и случајних услова. Он наводи неке заблуде као што су:

• Душа „није твар, већ скуп асоцијација“ (Хјум)

• Људска врста је „случај еволуције“ (Дарвин)

• Појединац је „резултат друштвених услова“ (Маркс)

Следбеници ових идеологија их користе да „поново саставе“ концепт људске личности према својим плановима (право најјачег, бескласно друштво, принцип задовољства) и тако створе „новог човека“, објашњава Милер. Он то назива „радикалним нихилизмом“.

Проблем: „рај на земљи“ без и против Бога „нужно је осуђен на пропаст“, ​​објашњава Милер, јер „свет је Божја креација, а не производ друштвених инжењера“.

Он такође наглашава да „секуларизам” не значи верску неутралност државе, већ „ућуткивање религије у јавној сфери”. Лаицизам је „облик тоталитаризма прерушен у либералан, националистички или комунистички“.

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 30 децембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.