header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Либерализација обраћања у јудаизам - сматра се знаком доласка "Мошијаха"
Либерализација обраћања у јудаизам - сматра се знаком доласка "Мошијаха" Штампај Е-пошта
уторак, 04 јануар 2022
       У последњој деценији XX века иу првим деценијама XXI века били смо сведоци спровођења једне веома чудне и несхватљиве политике – насељавања Европе имигрантима долазећих из непознатих воњивих мочвара. Као резултат тога, појавили су се Немци из Африке, Британци из Индије, Руси из Јеревана и друге етничке разноликости. Неки су чак постали министри.

Последњи бастион, где ова пошаст, нагризајући народе, није стигла био је Израел, чији су улазак веома строго надгледали посебни људи. Али, како данас јавља israel365news.com, иако овај бастион још није пао, зидови већ пуцају. Цитат:

>>Главни рабин Давид Лау рекао је премијеру Нафталију Бенету у уторак да неће дозволити било какво преобраћење у јудаизам све док министар вера Матан Кахана не заустави своје планове да промени процес обраћања.

Кахана намерава да децентрализује овај процес овлашћујући локалне рабине да процесуирају жалбе. Кахана је најавио своју намеру да смени рабина Мошеа Велера, шефа Канцеларије за конверзију главног рабината, како би покренуо ову промену.

Прелазак на јудаизам је дуг и тежак процес. Преобраћеници се сматрају Јеврејима у сваком погледу и стога имају право на израелско држављанство у складу са правом на повратак. Међутим, иновација ће омогућити да се то уради изузетно брзо и лако, стварајући стотине хиљада нових Јевреја.

Реформе процеса које заговара посланик Кахан истакнуте су у писму главног рабина Давида Лауа премијеру Нафталију Бенету.

 „Нови план конверзије ће изазвати значајан раскол у јеврејском народу који се не може исправити“, пише рабин Лау. „У будућности, Јевреји ће морати да одлуче питање „Ко је Јеврејин? За кога се можеш удати, а за кога не?"

Рабин Лау је приметио да Каханине реформе укључују давање овлашћења локалним рабинима да успоставе судове за конверзију „како би преобратили десетине и стотине хиљада израелских грађана који су израелског порекла, али нису Јевреји према јеврејском закону.<<

Вероватно у неким изолованим случајевима, становник, на пример, сунчане Бурјатије може да дође у Немачку, Израел или Конго, изјавивши у амбасади да се целог живота осећао као Тутси, да је направио себи вигвам у тајги, узгаја банане на јелкама и не мисли на живот далеко од афричке домовине. Ако човек заиста жели, ако покаже своју жељу - добро, добро, захтеву се може удовољити. Али ако таквих људи има више од самих Тутсија, онда је већ друга тема - реч је о неспремности да живе у хладној клими, а не о љубави према славној Републици Конго и њеном великом народу.

Највероватније је редослед за нова правила гловални и усвајаће се у фазама. Прво, сваки рабин ће издати печат о прихватању јудаизма, затим ће исти печати бити издати сваком градоначелнику сваког насељеног пункта, чак и у камповима у Палестини. А насрали ће поштом послати драгоцену ксиву у бункер. И колико год се рабини томе одупирали, тема је глобална и сигурно ће бити прогурана. Али у ствари, према israel365news.com, ово је у одређеној мери добро.

Ако се процес који гурају глобалисти протегне деценијама, онда Јевреја као нације на крају неће бити. Они ће се једноставно растворити у хордама миграната који желе да дођу у развијену земљу, где ће им бесплатно давати бенефиције. Али чињеница је да глобалисти немају деценије, а доношењем нових правила рачунање ће ићи данима.

Како пише Талмуд (Евамот 24б) – једном ће доћи дани када преобраћеници у јудаизам неће бити прихваћени, односно биће, такорећи, формално прихваћени и Јевреји их неће сматрати својима. Биће то дани непосредно пред долазак Машијаха, када би требало да се појави. Дакле, чим израелски министри растерају рабине и донесу своје законе, доћи ће Месија и растерати израелске министре, тако да пратимо развој догађаја.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: „Борба за веру“ / „Биг оне“

Последњи пут ажурирано ( уторак, 04 јануар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.