header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Уреднииштво: Сава Јањић шиптарски, хрватски, коронаверски и прочаја и прочаја...
Уреднииштво: Сава Јањић шиптарски, хрватски, коронаверски и прочаја и прочаја... Штампај Е-пошта
среда, 05 јануар 2022
         На друштвеним мрежама циркулише информација (у прилогу) да је манастир Високи Дечани потпуно коронаверски. Сви монаси су вакцинисани, они који нису пристали су напустили манастир, а игуман Сава Јањић од монаха тражи ПЦР тестове при повратку у манастир.

Наравно, ово може бити изненађујуће за оне који не прате дуго и не познају добро ситуацију у СПЦ.

Елем, ми смо већ писали да су сви новотарци и екуменисти постали и коронаверци. Тако је и у случају - Хрвата по мајци - дечанског игумана Саве Јањића, који спада у другу генерацију новотарских револуционара (у првој генерацији су покојни Атанасије Јевтић, покојни Амфилохије Радовић, епископ бачки Иринеј Буловић, епископ браничевски Игњатије Мидић итд...).

Сава Јањић није црквени издајник, јер није ни припадник Цркве (Црква је тамо где је истина). Сава Јањић није ни изрод, јер је хрватског порекла. Сава Јањић је обичан лакеј страних обавештајних агентура (хрватске, америчке и албанске) и окупатора Косова и Метохије, агент убачен у Српску Цркву у циљу њеног веронаучног, богослужбеног и институционалног урушавања.

 Током разговора са Бљеримом Шаљом 2006 (овде:), Сава Јањић је изрекао врло карактеристичну реченицу о свом пореклу: „Моја мајка је Хрватица, а тата Србин, ја сам српски православни...“; није дорекао Сава Јањић шта је он, али је јасно из његове изјаве шта није – сигурно није Србин, не осећа себе Србином; он за себе сматра да је нешто друго, „српски“ му је само придев; а именица коју је изоставио – која би била?

 

Година 2006, пред другу рунду Бечких преговора, Сава Јањић, Назми Селманај, Бљерим Шаља;

Сава Јањић је и лојални сарадник окупационих снага на Косову и Метохији, о чему је писао и „Викиликс“.

http://borbazaveru.info/

Сава Јањић је још 2012. године са четворицом монаха из Високих Дечана затражио и уписао у документа такозване „Републике Косово“

 

http://borbazaveru.info/

Сава Јањић је подржао и чланство тзв ''Косова'' у УНЕСКО

 

Такозвана "председница" и "премијер" шиптарских сепаратиста са КиМ, вођа њиховог тима у преговорима у Бриселу, са Савом Јањићем у Високим Дечанима и то о Божићу, 2015. године...

http://borbazaveru.info/

Сава Јањић је у Дечанима угошћавао највеће српске непријатеље – Џо Бајдена,

Вљору Читаку (бившег портпарола УЧК и промотера содомитског лобија),

 http://borbazaveru.info/

хрватског председника Иву Јосиповића (овде:) па и злочинца Агима Чекуа

 

http://borbazaveru.info/

Честитао је он и  репрезентативки тзв. државе Косово на медаљи...

http://borbazaveru.info/

Сава Јањић је у зиму 2010. године био у екипи која је рушила и прогнала епископа рашко-призренског Артемија и његове калуђере. Са црквене стране, у тој екипи били су још - подсећамо - покојни Атанасије и Амфилохије, епископ Тедосије Шибалић, покојни патријарх Иринеј, епископ бачки Иринеј... Са световне стране акцијом су, иначе, руководили Млађа Ђорђевић, чувени оснивач НВО „Наша Србија“ и близак сарадник Драгана Ђиласа, који је био Тадићев саветник за Цркву и један од главних реализатора програма уклањања владике Артемија са Косова и Метохије, односно рушења Српске Цркве на Косову и Метохији.

http://borbazaveru.info/

Мислимо да је – као прилог вакциналном статусу у Дечанима – ово довољно. Јер, о Сави Јањићу бисмо могли да пишемо надугачко и нашироко, и не бисмо имали баш ништа лепо да напишемо...

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 06 јануар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.