header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Амерички суд подржао војне специјалце који су одбили вакцинацију
Амерички суд подржао војне специјалце који су одбили вакцинацију Штампај Е-пошта
субота, 08 јануар 2022

 Амерички савезни судија забранио је Министарству одбране да казни групу припадника морнаричких специјалних јединица и других припадника специјалних снага због тога што су на верској основи одбили вакцинацију против ковида 19.

Амерички окружни судија Рид О'Конор је реагујући на тужбу 35 припадника специјалних снага, издао прелиминарну забрану којом се одељење морнарице и одбране блокира да спроведе првостепену казну, преноси Ројтерс.

Судија Рид, кога је још председник Џорџ В. Буш поставио на положај у савезном суду у Тексасу, указао је да америчка морнарица није одобрила ни једно изузеће од вакцинације по верској основи.

„Припадници морнаричке службе у овом случају настоје да остваре право на слободан избор које су толико пута бранили и због којег су се толико пута и сами жртвовали. Пандемија ковида 19 не даје влади за право да укида те слободе”, написао је судија у својој пресуди на 26 страница, преноси Танјуг.

Припадници службе су били суочени са низом војних дисциплинских мера због одбијања да се вакцинишу.

 

Извор: "Политика"

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 08 јануар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.