header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Самозвани "Агиорити" ударили и на оца Симеона из Рукумије, оца Јована из Лешја, оца Венијамина... Штампај Е-пошта
субота, 15 јануар 2022

 Христос се роди.

Данима читам оно што Агиорит пише и пласира "пророчанства" грчких и кипарских духовника. Ваш потез разобличавања их је уздрмао па су почели да оптужују све и сја, ударивши на најјаче. У последњем видео снимку старца Доситеја који заговара често причешћивaње види се фанариотски дух. А у тексту испод ударили су на оце Симеона из Рукумије, оца Јована из Лешја. Пре неки дан и на ЕРП у егзилу.

Очито траже изворе и опет погађачки тврде да су они благословили деловање борбе за веру. Ти исти оци Симеон, Јован, а додаћу Варнаву, Венијамина... епархију банатску и в.Никанора...и да не набрајам даље а има их још доста... Сви они су чувари Светог Предања које је много старије од ових фанариотских теолога и њихових учења.

Фото: напад неофанариота - "Агиорита" на правоверне српске духовнике

 

Српски народ какав год да је, грешан, смућен али и намучен, зна да препозна вукове у јагњећим кожама. И шта треба борба за веру да пише, него оно што су сам Свети Оци оставили у наслеђе, а то многи наши духовници верно следили а и даље многи следе. Свети владика Николај је рекао ако видимо да свештеник греши, да му кажемо али да га не напуштамо. Ту се пре свега мисли да питања духовности, чувања вере и Светог Предања.

Сматрам да Ви и следите тај пут.

Све што је добро и треба похвалити али што не ваља, не треба забијати главу у песак. Живимо у тешком времену и поремећеном систему вредности.

Још пре 50-ак година Свети Јустин Ћелијски рекао је да је време атомске технике и прашумске етике. Шта рећи сада осим потврдити и онај Његов други цитат, да је пропаст Србима кренула од како је народ уместо јутарњег молитвеног правила, почео читати новине.

Заиста време где се закључци доносе из непроверених извора, пласирају полуистине и лажи по оној народној што је баби мило то јој се и снило.

Међутим истина када изађе на видело она зна итекако да заболи оне који се истине и плаше.

Са надом да нова јерес коронаверста не превлада и удружи са екуменизам коју Свети Јустин назва свејерес, поздрављам Вас и желим свако добро од Богомладенца Христа. Па у миру, здрављу, љубави и братској слози дочекамо Његово Васкрсење.

С'поштовањем

Брат Симеон

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 15 јануар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 31 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.