header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Оставили сте по страни Причешће и промовишете вакцину, - јерарх ГПЦ синоду
Оставили сте по страни Причешће и промовишете вакцину, - јерарх ГПЦ синоду Штампај Е-пошта
четвртак, 20 јануар 2022

 Грчки епископ сматра да су јерарси синода ЈПЦ, који промовишу неопходност вакцинације, постали представници Мицотакиса, а не Христа.

Бивши митрополит Калавритски Јеладске Православне Цркве рекао је да су архијереји ЈПЦ оставили по страни Причешће Тела и Крви Христове и да промовишу вакцину против коронавируса, преноси издање Ромфеја. 

Митрополит Амвросије, у обраћању синоду ЈПЦ, пита да ли се не претварају епископи “упорном подршком наметању вакцине верницима у оруђе ђавола?”. 

“Одустали сте од напора да вернике вакцинишете вакцином, која се зове Тело и Крв Христова, и са невиђеном истрајношћу промовишете вакцину Мицотакиса!“, - изјавио је архијереј. 

Он сматра да су од представника Христа Спаситеља јерарси ЈПЦ, који подржавају наметање вакцине, “постали представници државне здравствене службе”.

“Оставили сте бригу о души и почели да се бринете о телу! Истерали сте вернике из дома Господњег! Цркве су празне! Сачували сте себе и нанели штету Мајци Цркви!“, - написао је митрополит Амвросије. 

УПН је раније писало да се 14. јануара 2022. године бивши митрополит Калавритски Амвросије обратио синоду ЈПЦ и затражио да га сматрају “лудаком у Христу”, пошто не разуме потребу за вакцинацијом.

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 20 јануар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 31 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.